Şaakaşvili ve Kaczynski'nin konvoyuna ateş açıldı

Gürcistan Cumhurbaşkanı Mikhail Saakaşvili ve Polonya Cumhurbaşkanı Lech Kaczynski'nin konvoyuna taciz ateşi açıldı. Olayın ardından basın toplantısı düzenleyen 2 lider, kendilerine ateş açanların Rus güçleri olduğunu belirtirken, Güney Osetya'daki Rus birliklerinin temsilcisi, ''Rus askerlerinin bu olayla bir ilgisi olmadığını'' açıkladı.

Yayınlanma: 23.11.2008 - 16:44
Abone Ol google-news

Gürcistan Cumhurbaşkanı Mikhail Saakaşvili ve Polonya Cumhurbaşkanı Lech Kaczynski'yi taşıyan araç konvoyuna, Güney Osetya'daki sorunlu bölgede bulunan Akhalgori kentine girmek istedikleri sırada kimliği belirsiz kişilerce taciz ateşi açıldı.

Polonya'nın Tiflis Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, iki cumhurbaşkanının araç konvoyuna taciz ateşi açıldığı doğrulandı, ancak olayda kimsenin yaralanmadığı kaydedildi.

Gürcistan Parlamentosu Başkanı David Bakradze de açıklamasında, bölgede meydana gelen olayın, Rusya'nın Gürcistan'ı işgal girişiminin halen sürdüğünün açık bir göstergesi olduğunu söyledi.

Bakradze, bu olayın uluslararası toplum tarafından kınanmasını istediklerini bildirdi.

Bu arada Güney Osetya'daki sorunlu bölgede bir göçmen evini ziyaret eden Saakaşvili ve Kaczynski'nin, Tiflis'e döndükleri ifade edildi.

İki liderin ortak basın toplantısı düzenlemeleri bekleniyor.
 

Rusya bu olayla ilgisi olmadığını açıkladı

Gürcistan'dan tek yanlı bağımsızlığını ilan eden Güney Osetya'daki Rus birliklerinin temsilcisi, Gürcistan Cumhurbaşkanı Mikhail Saakaşvili ve Polonya Cumhurbaşkanı Lech Kaczynski'nin araç konvoyuna taciz ateşi açılmasıyla ilgili olarak, ''Rus askerlerinin bu olayla bir ilgisi olmadığını'' söyledi.

İnterfaks Ajansı'ndaki habere göre, Güney Osetya'daki Rus barış gücü temsilcisi, Rus askerlerinin bu olaya karıştığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını savundu.

 

Saakaşvili - Kaczynski ortak basın toplantısı

Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, Rus güçlerinin, kendilerini taşıyan araç konvoyuna Gürcistan'ın merkezinde ateş açtıklarını söyledi.

Mikhail Saakaşvili, Gürcistan'da temaslarda bulunan Polonya Cumhurbaşkanı Lech Kaczynski ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Güney Osetya'daki sorunlu bölgede bir göçmen evini ziyaret ettiklerini belirterek, ''Bölgedeki Rus güçlerine ait kontrol noktasından bizi taşıyan araç konvoyuna ateş açıldı. Bu, 21. yüzyılda karşılaştığımız büyük bir terör olayıdır'' dedi.

Rus güçlerinin, Gürcü topraklarında bulunmayı sürdürmekle neyi amaçladıklarının bir kez daha açıkça görüldüğünü ifade eden Saakaşvili, kendilerini taşıyan araç konvoyuna Gürcistan'ın merkezinde ateş açıldığını kaydetti.

Saakaşvili, Rus birliklerinin, ülkesinde görev yapan AB gözlemcilerini önemsemediğini ve anlaşmalara uymadıklarını bildirdi.

Bir soru üzerine Saakaşvili, bölgede ateşe maruz kaldıkları sırada medyanın kendilerine eşlik etmediğini, yalnızca özel kameramanın yanlarında olduğunu belirterek, bu olayın önceden planlanması gibi bir durumun söz konusu olmadığını dile getirdi.

Kaczynski de yaptığı açıklamada, kendilerini taşıyan araç konvoyuna Rus güçlerinin ateş açması üzerine bu olay karşısında büyük bir şok yaşadığını belirterek, Rusya'nın, Fransa'nın arabuluculuğunda imzalanan 6 maddelik ateşkes anlaşmasına uymadığını söyledi.

Gürcistan'ı, kutsal ''Giorgoba'' günü nedeniyle ziyaret ettiğini ve Saakaşvili ile Güney Osetya'daki sorunlu bölgede bulunan göçmenleri görmek istediklerini anlatan Kaczynski, ancak burada yaşadıklarına inanmakta güçlük çektiğini bildirdi.

Kaczynski, Rus güçlerinin Gürcistan topraklarındaki hareketlerini ve taciz ateşine maruz kaldıkları olayı Avrupa Birliği'nde anlatacağını kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler