Dünyanın merakla beklediği 'ekonomi ekibi' belirlendi

Kabinesini yavaş yavaş belirlemeye başlayan ABD'nin yeni Başkanı Barack Obama, yarın düzenleyeceği bir basın toplantısıyla ekonomi ekibini açıklayacak. Obama'nın, tüm dünyanın merak ettiği görevlere, kimleri getireceğine ilişkin bilgiler son iki gündür medya sızmaktaydı.

Yayınlanma: 23.11.2008 - 18:16
Abone Ol google-news

ABD Başkanlığı görevine seçilen Barack Obama'nın, yarın basın toplantısı düzenleyerek ekonomi ekibini resmen açıklayacağı bildirildi.

Başkanlığa geçiş ekibinden yapılan açıklamaya göre, Barack Obama ve yardımcısı Joe Biden, yarın TSİ akşam saatlerinde Chicago'da kameraların karşısına geçecekler.

Obama'nın ekonomi kurmayları, aslında son 2 günde medyaya sızmış bulunuyor.

Yeni kabinede Hazine Bakanlığı'na getirilecek olan Federal Merkez Bankası FED'in New York Şubesi Başkanı Tim Geithner'a piyasalar olumlu tepki vermiş ve Dow Jones Endeksi, Geithner'in isminin ortaya atılmasıyla birlikte cuma günü son saatinde yaklaşık 500 puan yükselmişti.

Obama'nin ulusal ekonomi konseyi direktörlüğüne de eski başkan Bill Clinton döneminin son hazine bakanı Larry Summers gelecek.

Ticaret Bakanlığı'na da, halen New Mexico Eyaleti Valiliği görevini yürüten Clinton'ın enerji bakanı Bill Richardson'in getirilmesi bekleniyor.

Yarınki basın toplantısında, Obama'nın dün ortaya attığı 2.5 milyon kişiye yeni istihdam sağlaması umulan 2 yıllık yeni teşvik planıyla ilgili kimi ayrıntıların da belirmesi bekleniyor.

Obama, bu çerçevede, orta gelir grubunun vergilerinin azaltılması, köprü ve otoyolları inşası, ekonomik otomobiller ve alternatif enerji kaynaklarının geliştirilmesi projelerine yüzmilyarlarca dolar harcamayı öngörüyor.

New York eyaletinin Demokrat Partili senatörü Charles Schumer, bu paketin maliyetinin, 500 ile 700 milyar dolar arasında olabileceğini söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon