'2. olursak genel başkanlığı bırakırım'

Hindistan temaslarını sürdüren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, işadamlarıyla yaptığı toplantıda küresel mali kriz ve önümüzdeki yerel seçime ilişkin değerlendirmelerde bulundu. TÜSİAD ve bankacıları eleştiren Başbakan Erdoğan, "Seçimlerde 2. parti olursak genel başkanlığı bırakırım" dedi.

Yayınlanma: 23.11.2008 - 19:26
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, beraberinde Yeni Delhi'ye giden işadamlarıyla önceki akşam Oberoi Oteli'nde biraraya geldi. Erdoğan burada yaptığı konuşmada, mevduata sınırsız güvence verilmeyeceğinin altını çizerek, "Bunu yaparsak, küçük bankalar yüksek faizle mevduat toplar, sonra kaçınılmaz felakete sürüklenir ve tekrar eski günlere döneriz" dedi. Erdoğan, "Özel bankalar kendilerini düzeltmezse, devlet bankaları gerekirse piyasaları düzeltmek için pozisiyon alacak" ifadesini kullandı.

Türkiye'ye döndüğünde TÜSİAD'la da görüşeceğini bildiren Başbakan, "Aslında bunlara TÜSİAD'ın da destek vermesi gerek ama onlar içinde bankacılar var. Destekleyemezler. Ama ne olursa olsun ben geri adım atmayacağım" dedi.

Başbakan ayrıca, "Millet isterse beni iktidardan indirir; onun da başımını üstünde yeri var. Açıkça söylüyorum ikinci parti olursak genel başkanlığı bırakırım" ifadesini kullandı.

Yeni Delhi'deki temaslarını tamamlayan Erdoğan ve beraberindekiler, dün Taç Mahal'in bulunduğu Agra kentine geçtiler. Yetkililerden Taç Mahal hakkında bilgi alan Erdoğan beraberindeki bakan, milletvekili, iş adamı ve gazetecilerle Taç Mahal önünde anı fotoğrafı çektirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon