"Anadolu insanının örtünme biçimine karışmayız"

CHP İzmir İl Başkanı Kemal Karataş, partisinin Buca ilçe örgütüne katılımlar dolayısıyla düzenlenen törende, Anadolu insanının örtünme biçimine, başına ne takacağına ve nasıl giyineceğine karışmadıklarını söyledi. Karataş "Biz, kadınlarımızın nasıl giyindiklerine değil, çağdaş, laik ve Mustafa Kemal Türkiye'sinden yana olup olmadıklarına bakıyoruz'' dedi.

Yayınlanma: 23.11.2008 - 21:17
Abone Ol google-news

CHP Buca ilçe örgütüne katılımlar dolayısıyla düzenlenen törende konuşan CHP İzmir İl Başkanı Kemal Karataş, Anadolu insanının örtünme biçimine, başına ne takacağına ve nasıl giyineceğine karışmadıklarını söyledi.

Karataş, şunları kaydetti:
''Bizim için önemli olan çağdaş, laik ve Mustafa Kemal Türkiye'sinden yana olup olmamalarıdır. Türkiye'nin çağdaş dünya arasında yer alması isteniyorsa, bu kadınların giyinme biçimi ne olursa olsun onları kucaklıyoruz. Biz (Ben Atatürk'ü sevmiyorum, Humeyni'yi seviyorum) diyenlere rozet takmıyoruz.
Cumhuriyet ilkelerinden, laik Türkiye'den yana olan kadınlarımıza takıyoruz. Bunu Buca'da da kendilerine sorarak yaptık. Onlar bize (Atatürk devrimlerinden yanayız. Çağdaş laik Türkiye'den yanayız) dediler. (Bizim giyinme biçimimiz bu. Gelenek, örf ve adetlerimiz nedeniyle takıyoruz) dediler.''

Daha sonra aralarında başörtülü kadınların da bulunduğu yaklaşık 200 kişiye parti rozetleri takıldı. Törene, CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler