Sözleşmeli öğretmenlik: Ucuz işgücü

Eğitim Hak-Sen Genel Başkanı Hanifi Gökçek, geçici ve iş güvencesiz çalışmayı esas alan sözleşmeli öğretmenlik uygulamasının son yıllarda başvurulan “ucuz işgücü” uygulamasının eğitimdeki yansıması olduğunu belirtti. Gökçek, sözleşmeli öğretmenliğe son verilerek eğitimde kadrolu istihdamın benimsenmesi gerektiğini söyledi.

Yayınlanma: 24.11.2008 - 09:35
Abone Ol google-news

Eğitim Hak-Sen Genel Başkanı Hanifi Gökçek, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, toplumsal geleceğin hazırlanmasında emek veren öğretmenlere hak ettikleri özlük hakların yanında hak ettikleri itibarın da verilmesi gerektiğini belirtti.

Türkiye’de öğretmenlerin yıllardır, ağır ekonomik ve sosyal sorunlar ile savaşarak yaşamaya çalıştığını vurgulayan Gökçek, ekonomik açıdan zor durumda bulunan öğretmenlerin geçinebilmek için ek iş yapmak zorunda kaldığını ifade etti.

Sözleşmeli öğretmenliğe son verilerek eğitimde kadrolu istihdamın benimsenmesi gerektiğinin altını çizen Gökçek, “Geçici ve iş güvencesiz çalışmayı esas alan sözleşmeli öğretmenlik uygulaması, son yıllarda başvurulan ‘ucuz işgücü’ uygulamasının eğitimdeki yansımasıdır. Öğretmenlik mesleği düzenlilik ve süreklilik gerektirir” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler