CHP'den araştırma önergesi

CHP, orman köylüleri, ormancılık kooperatifleri ve ormancılığın sorunlarının ve çözüm önerilerinin belirlenmesi amacıyla Meclis Araştırması açılmasını istedi.

Yayınlanma: 24.11.2008 - 10:15
Abone Ol google-news

CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya ve arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığı'na sunulan araştırma önergesinin gerekçesinde, 19 bin orman köyünde, yaklaşık 7 milyon kişinin yaşadığı ifade edildi.

Orman köylülerinin altyapı, sağlık ve eğitim imkanlarının, toplumun diğer kesimlerine nazaran oldukça yetersiz olduğu belirtilen gerekçede, ''Ormancılık işlerinin sürekli olmaması, yıl içinde çalışılan sürenin kısalığı, elde ettikleri gelirin, geçimlerini sağlamaya ve sosyal güvenlik mevzuatı çerçevesinde 12 ay prim ödemeyi karşılayacak düzeyde olmaması, ormandan geçimini sağlayan orman köylüleri için büyük bir sorun oluşturuyor. Bu olumsuzlukların giderilmesi ancak devlet imkanlarıyla çözümlenebileceğinden, orman köylüsünün sosyal güvenliğinin güvence altına alınabilmesine yönelik yeni çalışmalar yapılması gerekiyor'' denildi.

Gerekçede, orman köylüleri ve kooperatiflerine, AB uyum sürecinde tanınacak hak ve yükümlülüklerle ilgili çalışmalara hâlâ başlanılmadığı ifade edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler