"Kadınlar CHP'yi umut olarak görüyor"

CHP İstanbul İl Kadın Kurulları'ndan yapılan açıklamada, ''Kendisi, eşi, çocukları, kardeşleri işsiz ve aşsız kalan örtülü ve örtüsüz tüm kadınlarımız CHP'yi bir umut olarak görüyor. CHP'nin görevi de bu umuda karşılık vermektir'' denildi.

Yayınlanma: 24.11.2008 - 10:24
Abone Ol google-news

CHP İstanbul İl Kadın Kurulları'nın Türk kadınının eğitimli, meslek sahibi, çağdaş ve özgür bireyler olma niteliğine kavuşmaları için sosyal çalışmalar yürüttüyor.

CHP İstanbul İl Kadın Kurulları yaptıkları açıklamada ''1,5 yıldır aralıksız sürdürdüğümüz alan çalışmaları, mahalle toplantıları ve ev ziyaretlerinde, gerek yaşadıkları yer ve gelenekler nedeniyle gerekse koca ya da baba baskısıyla örtünmüş, çarşafa bürünmüş ama beyni çarşaf gibi kara olmayan nice kadınlarla tanıştık. Görüşülen bu kadınların AK Parti'nin başı açık ya da kapalı olsun tüm yoksullara sırtını döndüğünü'' denildi.

''Görüşülen kadınların seçim zamanında bir torba kömür, birkaç paket makarna ve pirinçle kandırılmak istendiklerini'' vurgulanan açıklamada, ''Bizler, CHP'li kadınlar olarak, onları dinledik. Kadınlarımıza dinimizin en temiz, en saf ve en kutsal biçimde yaşandığı düzenin laiklik olduğunu anlattık. Kendisi, eşi, çocukları, kardeşleri işsiz ve aşsız kalan örtülü ve örtüsüz tüm kadınlarımız CHP'yi bir umut olarak görüyor. CHP'nin görevi de bu umuda karşılık vermektir. Örtülü kadınlarımızın da demokrasiyi ve insan haklarını arzuladıklarını, Atatürk'ü sevdiklerini biliyoruz. CHP inanca, özel yaşama karışan bir parti değildir. Devletin demokratik ve laik yapısı zedelenmedikçe özel yaşamın değerlerine saygılıdır. Demokratik bir Türkiye için çabalayan CHP, farklı yaşam, inanç ve ibadet biçimlerine aynı ölçüde özgürlük tanınmasından yanadır.'' diyerek kadın sorunlarının tesbiti yapıldı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler