Bölgesel yönetim, Washington Post'u yalanladı

Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetim, Washington Post gazetesinin, bölgesel yönetimin Bulgaristan'dan silah aldığı yolundaki haberini yalanladı. Bölgesel yönetimin bugüne kadar hiçbir ülke ile silah alım anlaşması yapmadığı da belirtildi.

Yayınlanma: 24.11.2008 - 11:21
Abone Ol google-news

Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin yetkilisi Cebbar Yaver, Washington Post gazetesinde yer alan "bölgesel yönetimin Bulgaristan'dan silah aldığı" yolundaki haberin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Bulgaristan'dan silah alındığı ve silahların üç uçakla Süleymaniye havaalanına getirildiği yolundaki habere şaşırdığını belirten Yaver, ABD ve koalisyon güçlerinin Süleymaniye havaalanındaki uçakları denetlediğini, onların izni olmadan bir uçağın Irak hava sahasını kullanamayacağını ifade etti.

Bir Bulgar uçağının Süleymaniye'ye ulaşması için çok sayıda ülkenin hava sahasını kullanması gerektiğini kaydeden Yaver, iddia edildiği gibi 3 askeri uçak dolusu silahın hiç sorgulanmadan Süleymaniye'ye ulaşmasının mümkün olmadığını belirtti.

Yaver ayrıca, "Bulgar silahlarının eski olduğunu, güçlerinin bu tür silaha ihtiyacı olmadığını, zaten onların çok sayıda silah ve mühimmatı bulunduğunu" söyledi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon