'Ünal Aysal özür dilesin'

G.Saray'da 7 Mayıs'ta gerçekleşecek olağanüstü genel kurul için başkanlığa adaylığını açıklayan Mehmet Helvacı dün basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda Ünal Aysal'a adeta ateş püskürdü.

Yayınlanma: 20.04.2011 - 08:28
Abone Ol google-news

Helvacı, geçen hafta başkan adaylığını açıklayan Aysal’ın geçmişte AIG şirketinin hisseleriyle ilgili G.Saray’dan para kazandığını ancak bunu inkar etiğini dile getirip, “Aysal yalan söylüyor” dedi. Aysal ile televizyonda bir oturumda karşı karşıya getirilmesini isteyen Helvacı, kulüpten konuyla ilgili belge alarak gerçekleri ortaya koyacağını söyledi.


‘Karşıma çıksın’

Ünal Aysal’ın kendisinden ve G.Saray camiasından özür dilemesi gerektiğini belirten Helvacı, “G.Saray’ın şöhretli yöneticilere, yıldızlar karmasına, nakit paraya ihtiyacı yoktur. Galatasaray, dürüst ve ahlaklı yöneticilere ihtiyaç duymaktadır. G.Saray ile ticaret olmaz. Ancak Aysal bunu yaptı. Buna karşın halen tüm G.Saraylılara yalan söylüyor. Ekonomik ve siyasi öğeler G.Saray için kullanılamaz. G.Saray’ın şeffaf yönetilmeye ihtiyacı var. G.Saray emlak ofisi ve ticarethane değildir. Başkanlık, tribünden oturup maçı izlemeye benzemez. Aysal’ın herhangi bir projesinin olduğunu da düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.

“G.Saray Başkanı, kendi boynunu büktürmez, G.Saraylıların boynunun büktürülmesine de müsaade etmez” diyerek Adnan Polat’a da mesaj gönderen Helvacı, başkan olması halinde 6 yılda 4 lig, 1 de Avrupa şampiyonluğu kazandırmak için çalışacağını söyledi. “3. Avrupa kupasını da Türkiye’ye getirmeliyiz. Çünkü Türkiye’de G.Saray’ın haricinde Avrupa kupalarını kazanacak takımların olmadığını biliyorum” ifadelerini kullanan Helvacı şöyle konuştu: “G.Saray’ın sorunları var ve çözüm yollarını bildiğim için sorumluluk aldım. G.Saray gücünü sahadaki başarılardan değil, değerlerinden alır. Amatör sporları canlandırmak zorundayız. G.Saray’ı taraftarı olmadan ayağa kaldırmak mümkün değil. 190 milyon Avro olan bütçeyi 300 milyon Avro’ya çıkarmayı hedefliyoruz. Futbolda patronumuzun kim olacağı şimdiden belli. Kulüpte bir ‘Futbol aklımız’ olacak. 4 yabancı, 6 da yerli futbolcuyla anlaştık. Altyapıya da önem vereceğiz.”


‘Yeni Arda’lar yaratacağız’

Helvacı, “Önümüzdeki 3 yılda G.Saray 4 yeni Arda ile daha tanışacak. Başkanlık için bir rakibim yok. Benden başka resmi bir başvuru yapan olmadı. Seçimde 7 bin oyun tamamını almak istiyorum. Projelerim var. Bu projeleri daha önce yönetimde gündeme getirmiştim ancak Polat’ı ikna edemedim. Rijkaard’ı G.Saray’a proje dahilinde getirmiştik. Ancak gönderildiği için yönetimdeki arkadaşlarla tartışma yaşadım ve kötü adam oldum. Başkanlık için hazırlık yapmadım. G.Saray için doğruyu yapıyorum. Tüzüğe saygı gerek. İnan Kıraç ile ne zaman isterse görüşürüm ancak seçimden konuşmayız. G.Saray’da zenci-beyaz ve liseli-lisesiz ayrımı olmaz. Arda olağanüstü bir yetenek. Durumu yeni yönetime bırakılmalı” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon