Karayalçın SHP'den ayrıldı

SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, SHP Genelbaşkanlığı'ndan ayrıldığını açıkladı. Karayalçın, CHP'ye geçiş sürecinin başladığını ve önümüzdeki günlerde tamamlanacağını ifade etti. Karayalçın, partisinin, yerel yönetimlerin finansmanının bedeli karşılığında TÜRMOB'un belirleyeceği bir kuruluş tarafından denetlenmesine ilişkin proje hakkında da bilgi verdi.

Yayınlanma: 24.11.2008 - 12:29
Abone Ol google-news

SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, yerel seçimlerde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı sürecine ilişkin, ''Bugün itibariyle SHP Genel Başkanlığı'ndan ayrılıyorum'' dedi.

Karayalçın, TÜRMOB Genel Başkanlığı'na seçilen Masum Türker'i ziyaret ederek, başarı dileklerini sundu.

Murat Karayalçın, Türker'e, partisinin, yerel yönetimlerin finansmanının bedeli karşılığında TÜRMOB'un belirleyeceği bir kuruluş tarafından denetlenmesine ilişkin proje hakkında da bilgi verdi.

Masum Türker de Karayalçın'a, ziyaretinden dolayı memnuniyetini ifade ederek, TÜRMOB'un çalışmaları hakkında bilgi verdi. Türker, küresel krizden çıkış yolları hakkında ciddi bir çalışma yaptıklarını ve bu çalışmayı hükümete sunmak istediklerini anlattı.
Siyasetin, yerel yönetimlerin ve devletin denetiminde TÜRMOB'un üstlenebileceği görevler olduğunu ve buna yönelik projeler hazırladıklarını aktaran Türker, Karayalçın'a, ''Sizin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olmanız çağdaş, demokrat herkes için sevindiricidir'' dedi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Murat Karayalçın, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına adaylığı sürecine ilişkin soruyu ''Bugün itibariyle SHP Genel Başkanlığından ayrılıyorum'' şeklinde yanıtladı.

Karayalçın, CHP'ye ne zaman geçeceğine yönelik soru üzerine, sürecin başladığını ve önümüzdeki günlerde tamamlanacağını söyledi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in kendisini canlı yayında tartışmaya davet etmesinin hatırlatılması üzerine, Karayalçın, ''Ben 2004'te bu tartışmanın olmasını istemiştim ama Sayın Gökçek tercih etmemişti. Herhalde bir bildiği vardır. Bunu değerlendirmek lazım'' karşılığını verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler