Avrupalı gazetecilerden tepki

2009 Avrupa Kültür Baskenti Linz'de toplanan Avrupa Gazeteciler Birliği (AEJ) Genel Kurulu'nda Türkiye'de 7 gazetecinin Başbakanlık akreditasyonlarının yenilenmemesi de gündeme geldi. Kabul edilen önergede, "Akreditasyon uygulamaları gazetecileri cezalandırmaya dönük bir araç olarak kullanılamaz" denildi.

Yayınlanma: 24.11.2008 - 12:35
Abone Ol google-news

Türkiye'de 7 gazetecinin Başbakanlık akreditasyonlarının yenilenmemesi, 2009 Avrupa Kültür Baskenti Linz'de toplanan Avrupa Gazeteciler Birliği (AEJ) Genel Kurulu'nda gündeme getirildi. Başbakanlık akreditasyonları yenilenmeyen 7 Türk gazetecinin durumuna ilişkin bir önerge de Genel Kurul kararı olarak kabul edildi. Genel Kurul'da kabul edilen bu önergede “Akreditasyon uygulamaları gazetecileri cezalandırmaya dönük bir araç olarak kullanılamaz” denildi.

 

Kabul edilen önerge

AEJ Genel Kurulunda kabul edilen önergede şöyle denildi: “AEJ, bütün ülkelerde olduğu gibi, Türkiye'deki basın özgürlüğü durumunu da yakından izlemektedir. Linz'de toplanan Kongremiz, 7 Türk meslektaşımızın Başbakanlık akreditasyonlarının yenilenmemesini üzüntüyle karşılamıştır. AEJ akreditasyon uygulamalarının gazetecileri cezalandırmaya dönük bir araç olarak kullanılmasına şiddetle karşı çıkar ve tam da ekonomik kriz gerekçe gösterilerek kitlesel isten çıkarmaların yaşandığı bir dönemde akreditasyonları yenilenmeyen 7 meslektaşımızla ilgili kararın tekrar gözden geçirileceğini umar.”

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler