Kriz, Afrika'yı vuracak

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) yetkilileri, küresel mali krizin, 2010 Dünya Kupası'nı yerinde izlemek isteyen futbolseverleri olumsuz etkileyeceğine inanıyor.

Yayınlanma: 24.11.2008 - 13:36
Abone Ol google-news

2006 Dünya Kupası Organizasyon Komitesi Başkanı, FIFA'nın 2010 Dünya Kupası Danışmanı Horst Schmidt, turnuva hazırlıklarını incelemek için bulunduğu Güney Afrika'nın Johannesburg Kenti'nde yaptığı açıklamada, küresel ekonomik krizin, futbolseverleri olumsuz etkileyeceğine dair endişelerini dile getirdi.

Schmidt, 11 Haziran-11 Temmuz 2010 tarihleri arasında düzenlenecek olan 19. Dünya Kupası'nı izlemek için Güney Afrika Cumhuriyeti'ne gidecek kişi sayısının, beklenenden az olacağını söyledi. Güney Afrika Hükümeti'nin, ülkelerine turnuva için gelecek turist sayısının 450 bin olacağını belirttiklerini ifade eden FIFA yetkilisi, ''Organizasyon yetkililerinin rakamlarına göre de bu rakam 300 bine kadar düşebilir'' dedi. Schmidt, bu sayıyı artırmanın önemine değinirken, futbolseverlerin bu turnuvaya bütçe ayırıp, takımlarını desteklemelerini ümit ettiklerini ifade etti.

'Turnuva'nın Güney Afrika Sorumlusu Danny Jordaan da grup elemelerinde umut vadeden İngiltere, Almanya, İtalya ve Hollanda gibi ülkelerden çok sayıda konuk beklediklerini belirterek, ''Bu takımların destekçisi çok. Güney Afrika, giderek ucuz bir destinasyon haline geliyor. Fakat asıl önemlisi, taraftarların takımlarına olan inancı'' diye konuştu.
FIFA Genel Sekreteri Jerome Valcke ise ''Küresel mali kriz, 18 ay önce ortaya çıksaydı, bu organizasyon ciddi sorunlarla karşı karşıya kalırdı. Neyse ki hazırlıkların çoğu zamanlamaya uyuyor. Ancak Güney Afrika Cumhuriyeti'nin, maliyetlerin artışı nedeniyle zor günler geçirdiği bir gerçek'' ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler