'Halkevleri'nden suç duyurusu

Halkevleri üyeleri, Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş. önünde, doğalgaz zammını protesto amacıyla Cumartesi günü düzenlenen basın açıklamasında çıkan arbedeyle ilgili olarak, özel güvenlik görevlileri ile polis memurları hakkında suç duyurusunda bulundu.

Yayınlanma: 24.11.2008 - 13:54
Abone Ol google-news

Halkevleri Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Serhad Savaş, Ankara Adalet Sarayı önünde yaptığı basın açıklamasında, ''22 Kasım 2008 Cumartesi günü, doğalgaza yapılan zamları protesto etmek ve zamların geri alınması için kamuoyu oluşturmak amacıyla Ankara Halkevleri olarak yaptıkları basın açıklaması sonrasında EGO'nun özel güvenlikçileri tarafından saldırıya uğradıklarını'' söyledi. ''Olay sırasında basın açıklamasına katılanları korumakla yükümlü olan polisin de saldırganları engellemek bir yana, saldırıya uğrayanları bir kez daha darp ederek mağduriyetlerini artırdığını'' ifade eden Savaş, ''Cumartesi günü yaşadığımız saldırı sırasında yaralanan arkadaşlarımızla birlikte saldırının sorumlularından hukuk önünde hesap sormak için bugün buraya geldik'' dedi.

Basın açıklamasının ardından Halkevleri üyeleri, suç duyurusu dilekçesini Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na sundu. Dilekçede, Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş. Maltepe Otoparkı'nda bulunan hizmet binasında görevli güvenlik görevlileri ile olay günü görevli olan polis memurları ve amirlerinin, ''Siyasi saikle darp'', ''Siyasi saikle eziyet'', ''Tehdit'', ''Hakaret'', ''Düşünce ve ifade özgürlüğünün engellenmesi'', ''Görevi ihmal'' ve ''Görevi kötüye kullanma'' suçlarından cezalandırılmaları talep edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler