Ünlülerin internet mağduriyeti

Televizyon, sahne ve podyumların kamuoyu tarafından tanınan birçok ismi, sanal alemde yayınlanan bazı yazılar ve videolar ile sosyal paylaşım sitelerindeki sahte profillerden şikayetçi oldu.

Yayınlanma: 22.04.2011 - 08:51
Abone Ol google-news

Asayiş Şube Müdürlüğü Bilişim Yoluyla İşlenen Suçlar Büro Amirliğince son 16 ayda yürütülen soruşturmalardan derlenen bilgilere göre, manken Şebnem Schaffer'e ilişkin 2010 yılı içinde ''facebook'' adlı sosyal paylaşım sitesinde sahte profil açılarak, adına yazışma yapılması ve müştekinin fotoğraflarının birçok pornografik içerikli internet sitelerinde yayınlanması konusunda soruşturma yapıldı.

Söz konusu eylemleri gerçekleştirdikleri belirlenen şüpheliler M.S.Ö. ve E.Y, çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla geçen yıl basketbol yorumcusu İsmet Badem hakkında bir sosyal paylaşım sitesinde sahte profil açarak, müşteki adına hakaret içerikli yazışmalar yaptığı belirlenen şüpheli V.Ç, gözaltına alınarak hakkında yasal işlem yapıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla yapımcı Erol Köse ve şarkıcı Nihat Doğan hakkında bir internet sitesinde, hakaret içerikli yazılar yazdığı belirlenen şüpheli K.A, gözaltına alındı.

K.A. hakkında da yasal işlem yapıldı.
 

İbrahim Tatlıses de şikayetçi

Şişli Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla sanatçı İbrahim Tatlıses'in şikayeti üzerine bir internet sitesinde yayınlanan yazılara ilişkin şüpheli ya da şüphelilerin yakalanması için yürütülen çalışmalar halen devam ediyor.

Şarkıcılar Murat Boz, Volkan Konak, Demet Akalın, oyuncu yazar Pelin Batu, sunucu Uğur Arslan, manken Güzide Duran ve oyuncu Ceren Hindistan'ın şikayetleri üzerine, ilgili başsavcılıkların talimatıyla, ''facebook'' ve ''twitter'' hakaret içerikli videolar yayınlanması ya da sahte profil açılarak yazışmalar yapılmasına ilişkin soruşturmalar başlatıldı.

Televizyon yapımcısı ve sunucu Acun Ilıcalı hakkında da bir internet sitesinde iftira niteliğinde yazılar yazılmasına ilişkin çalışma sürdürülüyor.

Televizyon programı sunucusu Esra Ceyhan'ın Kadıköy Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı şikayeti üzerine ''youtube'' adlı internet sitesi üzerinden müşteki hakkında hakaret içeren videolar yayınlanmasıyla ilgili soruşturma da sürüyor.

Şişli Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla, sunucu Ece Erken hakkında bir internet sitesinde müştekinin rızası dışında fotoğraflarının ve bilgilerinin yayınlanması ile ''twitter'' adlı sosyal paylaşım sitesinde hakaret ve tehdit içerikli yazılar yazılmasına ilişkin çalışmalar da devam ediyor.

Dizi oyuncusu Fahriye Evcen'e bir internet sitesinde hakaret edilmesi ile gazeteci Uğur Dündar'ın elektronik posta adresine hakaret içerikli mesajlar gönderilmesine ilişkin faillerin yakalanması çalışmaları da sürdürülüyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler