Erdoğan'a "bedava kömür" sorusu

Yerel seçimler öncesi bedava kömür atağına geçen AKP'li belediyeler meclis gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, ''Bu yılın ilk 10 ayında, kaç haneye ne kadarlık kömür yardımı yapıldı? Bedava kömür yerine, bedava doğalgaz dağıtılması düşünülüyor mu?'' diye sordu.

Yayınlanma: 24.11.2008 - 14:29
Abone Ol google-news

CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte bir çok yerde TIR'larla bedava kömür dağıtılmaya başlandığını belirtti.

Büyükşehirlerde, doğalgaz kullanılan yerlerde bile kömür dağıtıldığını belirten Soysal, bedava dağıtılan kömür nedeniyle, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ve Türkiye Kömür İşletmeleri'nin (TKİ) milyonlarca YTL zarar ettiğini ifade etti.

Soysal, önergesinde şu soruların yanıtlanmasını istedi:

-2008 yılının ilk 10 ayında Türkiye genelinde kaç haneye kömür yardımı yapıldı?

-Dağıtılan kömürün miktarı ve mali değeri ne kadardır?

-TTK ve TKİ'ye bu kömürler için ne kadar ödeme yapılmıştır, bedelleri nereden ödenmektedir?

-Doğalgaz olan yerlerde kömür dağıtılmasının nedeni nedir?

-Kömürün hava kirliliğini artıran yönü de değerlendirildiğinde bedava kömür yerine, bedava doğalgaz dağıtılması düşünülmekte midir?

-Doğalgazın fiyatı düşürülecek midir?


CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz de Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'in yanıtlamasını istemiyle ayrı ayrı verdiği soru önergelerinde, bedava kömür dağıtımını gündeme getirdi.

Ağyüz, ''Sosyal Dayanışma Vakfınca TKİ'den alınan kömürler torbalı mı, torbasız mı alınmaktadır? Torbasız alınıyorsa, torbalar vakıfça ihale ile mi temin edilmektedir?'' diye sordu.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler