Burçlara göre anne, baba ve çocuklar

Anne ve babalar da bir çocuğun hayatında büyük rol oynar. Çocuklar aileleri içerisinde anne rolünü gördükleri kadar baba rolünü de görmek isterler. Ancak dünya genelinde yaygın olan bir kanıya göre babalar anneler kadar çocukları ile iletişim kurmaktan kaçınırlar ve bunun doğal olduğunu düşünürler.

Yayınlanma: 22.04.2011 - 14:36
Abone Ol google-news

Uzun yıllardır yapılan araştırmalar bu durumun zannedildiği gibi olmadığını, babaların da en az anneler kadar çocuklarının gelişiminde pay sahibi olduklarını ortaya çıkmıştır. İşte burcunuza göre anneler ve babalar...


Anneler

Koç burcu anne

O masalcı bir annedir, çocuklar için bir oyun arkadaşı. Her akşam masallar anlatacak, masalların sihirli dünyasını çocukları için oluşturmaya çalışacaktır. Belki disiplin sağlamak için ısrar edecektir, bazen sinirli olacaktır ama öfkelerini çabuk unutacaktır. Çabuk öfkelendiğinde kırıcı olabilir. Yine de bunu unutup çocukları öpücüklere boğarak masallar anlatacaktır.


Boğa burcu anne

Annelik onun sakin yapısına çok yaraşır. Çocuklar büyüdükçe sertleşen bir anne ile baş başa kalsalar da bu anneler şefkatli ve koruyucudur. Çocuklarını disiplinle yetiştirmek isterler. İtaatsizliğe, tembelliğe ve düşüncesizliğe dayanamazlar. Yıllar onu anne imajından kurtarıp çocuklar için iyi bir arkadaş kılacaktır. Ama genellikle çocukların büyüme ve gelişme dönemlerinde aileleri ile olan olağan problemleri nüksetmeye
başlayınca, boğa annenin disiplin yanlısı karar ve tutumları çocukları ile arasında hoş olmayan anılara sebep olabilir.


İkizler burcu anne

Güler yüzlü, eğlenceli bir anne olacaktır. Çocukları çok sevmesine rağmen onların kendisini kısıtlamasına izin vermeyecektir. Kafasında gerçekleştirmeyi düşlediği binlerce proje nedeniyle çocuklarına ayıracak çok vakit bulamayacaktır ama sevgisini kanıtlaması zor olmayacaktır. Çocuklar da onu örnek alıp bağımsızlıklarına düşkün, hayal gücü kuvvetli
olabilirler. Çok hoşgörülü olmasına rağmen ders konusunda başarı bekler.

Yengeç burcu anne

Fedakar bir anne, çocukları için kabuğundan çıkıp güçlü bir dayanak, güvenilir bir sığınak olur. Aile onun için çok önemlidir. Sıcak yuvasının odağı çocuklardır. Onlar için her türlü rahatı sağlar, güvenilir bir sığınak yaratır. Bazen zararlı olabilen bu durum, çocuğun dış dünyaya uyumunu zorlaştırabilir. Annesinin sağladığı rahatı dışarıda bulamayan çocuklar uyumsuzluk problemi yaşayabilirler. Bu çocukların yuvalarından uçmaları uzun zaman alabilir.

Aslan burcu anne

Çocuklarının üstüne aşırı sevgi ve şefkat duymalarına rağmen çok düşmezler. Çocuklarının hatalarını kolayca göremezler, ama söz konusu olan kendilerine duyulacak saygı olunca sertleşebilirler. Kendi hayatını yaşamaktan vazgeçmezler, iş hayatını ve çocukları ile ilişkilerini dengeli bir biçimde yürütebilirler. Genelde çocuklarını şımartır ama
cezalandırmayı da bilir. Onlarla arkadaş olur, oyunlar oynar ama söz dinlemeyi de öğretir.

Başak burcu anne

Çok çabuk çocuk sahibi olmazlar. Annelik duygusunu tatmin etme ihtiyaçları yok gibidir. Ama anne olduklarında, disiplinli ve titiz bir annedir. Çocuğunu asla kirli göremezsiniz. Şakacı ve nazik, tatlı bir havaları vardır, çocuklar onlara güvenir ve sevildiklerini bilirler. Rahat, disiplinli ama sevgisini gösterebilen bir annedir.

Terazi burcu anne

Terazi burcu anne için çocukları eşinden sonra gelir. Ama çok sevecen ve şefkatli bir annedir. Gerektiğinde de serttir. Çocuklarını hiçbir zaman ihmal etmez, ama anne olmayı büyük olasılıkla eşi istediği için istemiştir. Çocuklar eşini dinlemezse öfkelenecektir. Çocukların babalarına saygısızlık yapmasına izin vermeyecektir. Çocuklar babaları
şımartmadığı sürece derli toplu, terbiyeli olacaklardır.

Akrep burcu anne

Çocuklarını sevmelerine rağmen sevgisini gösteremeyebilirler. Çocuklarının yüksek hedefleri olmasını ve başarılı olmak için çabalamalarını ister. Çocuklarını zor durumlara karşı hazırlar ve mücadele etmeyi öğretir. Çocuklarının yeteneklerinin körelmesine izin vermez. Ama çocuklarının kusurlarını görmeyecektir. Onların mutlu olmasını engelleyen kim olursa olsun eşi bile olsa hakkından gelecektir.

Yay burcu anne

O çocuklar için iyi bir arkadaş olacaktır. İlk önceleri biraz korksa da sonra öğrendiği bu işi çok iyi yapacaktır. Kendisi gibi dürüst olmalarına önem verecektir. Neşeli olmalarını sağlayacaktır. Çocuklar çok güzel giydirilecektir ama bunun onun için pek önemi olmayacaktır. Rahat bir insan olması eğitirken kendine bazı sınırlamalar getirmesine neden olmalı, mesela disiplin kuralını uygulamayı öğrenmeli. Bazen  kızdıran sözleri çocukları kırabilir ama o bunu çok tatlı bir cazibeyle atlatır.


Oğlak burcu anne

Terbiyeli, görgülü, itaatkar çocuklar yetiştirmek isteyecektir. Çocuklarına tutumlu olmayı, kaliteye saygı duymayı öğretecektir. Şımartmaktan yana değildir. Çocuklarıyla ilgilenecek, onları dinlemek isteyecektir ama öpücükler dağıtmayacaktır muhtemelen. Çocuklar özgürlükleri için mücadele ettiğinde aralarında gerginlikler olabilir. Çocuklarını kaybetme ile karşı karşıya kalırsa inadından vazgeçip çocuklarını tercih edecektir.
 

Kova burcu anne

İlk önceleri annelik onları şaşırtır. Kendini o küçük insana adamak zor
gelebilir. Kendini ona adasa bile biraz mesafeli davranır. Çocukların
üstüne aşırı düşmezler. Çocukların yaptığı her şeyi doğal karşılar, pek
cezalandırmaz. Sevgi gösterileri yapan bir anne olmayacaktır ama her
davranışta kusur da aramayacaktır. Arkadaşça konuşacak, davranışlarıyla
örnek olacaktır. Ev ödevlerine yardım eden eğlenceli bir annedir.
 

Balık burcu anne

Balık anne çocuklarına çok düşkündür, kendisinin küçüklüğünde mahrum kaldığı her şeye onların sahip olmasını ister. Aşırı hoşgörülü olması onlar üzerinde disiplin kurmasını zorlaştıracaktır belki de çocuklar disiplinsiz kalacaklardır. Kendisine çok yumuşak davranmasının zararları gösterilmeye ya da anlatılmaya çalışıldığında bu öğütleri dikkate alacak ve çabalayacaktır.
 

 

Babalar

Koç burcu baba

Koçlar hükmetme huyu sayesinde ileriki yaşlarında çocuklarının hayatına çok müdahale etseler de, sıcak ve eğlendirici babalardır. Çocuklarıyla arkadaş gibi gezip tozmayı, eğlenmeyi sever. Bebeğiniz için isteyebileceğiniz müşfik, gururlu, sıcak baba koçtur.

Boğa burcu baba

Boğa burcu erkekleri büyük ihtimalle erkek çocuk sahibi olmak isteyecektir. Ama kız çocuklarını da özel bir şefkatle koruyarak sevecektir. Onlar sevecen, sıcak, sempatik ve sabırlı babalardır. Çocukları için rahat bir gelecek hazırlamak isteyecektirler. Sadece madde olarak fedakârlıkla kalmayıp zamanını, sevgisini ve ilgisini de çocuklarına adayacaktır Hele boğa öfkesinin alevlendiği anlarda öfkesi dinene kadar dikkatli olun.

İkizler burcu baba

Disiplinci bir baba değildir ama çocuklarla arası iyidir. Baskı yapmadan, arkadaş ve sırdaş olmayı bilen bir babadır. Kendi rutin bir yaşamdan hoşlanmadığı için çocukları ile ilişkileri de eğlenceli ve neşelidir. Bir gün eleştirdiği bir durumu başka bir gün takdir edebilir. Belki bu tezatlar çocukların kafasını karıştıracaktır ama ceza uygulamayı sevmeyen, eğlenceyi, macerayı seven bu baba çocukların hoşuna gidecektir. Tabii bazen verdiği sözleri değişken karakteri sebebiyle hatırlamayacaktır.


Yengeç burcu baba

Sabırlı yapıları nedeniyle mükemmel baba olurlar. Çocuklarının bütün problemleriyle yakından ilgili olacaktır. Yengeçler sevdiklerinin kendilerine dayanmadan ayakta durduklarını gördüklerinde diğer burçların aksine hüzünlenirler. Çünkü o dayanak olma işini mutlulukla yapmaktadır, bu görevin bitmesi onu yalnızlaştırır, sevdiklerini kaybettiği andaki gibi hırçınlaşır, o aksi yengeç olur. Onun çocuklarının büyüdüğünü kavrayabilmesi zordur ama imkânsız değildir. Mükemmel baba yengeç, onlarla çocukluklarını paylaşacaktır.


Aslan burcu baba

Aslanlar geniş aileleri sevmezler, ya hiç çocukları yoktur ya da tek çocuğu vardır. Sıcak, hoşgörülü mükemmel babalardır oysa. Terbiye konusunda uzun konferanslar verebilir ve çocuğu yola getirmek için ısrarlı davranabilir. Ama sonunda istediği saygıyı elde eder. Belki çocuklar babalarının kendini beğenmesi, her zaman haklı olması gibi huylarından nefret edebilir. Ve bu aranın gerilmesine sebep olabilir ama aslanın gururu kırılmadığı sürece her şey kolaylıkla halledilecektir.

Başak burcu baba

Başaklar baba olmak için deli divane olmazlar. Küçük bir aileleri olmasını isterler. Çocukları olunca çocuklarına çok düşkün olurlar. Sorumluluklarını ihmal etmez. Zeki ve kültürlü bir baba olarak, çocuklarının dersleriyle öğrenim hayatları boyunca yakından ilgilenir. Düzenli ve disiplinli çocuklar yetiştirme arzusundadır. Muhtemelen çocukların daha küçük yaşta bir kütüphaneleri olacaktır. Çocuklarını pek şımartmazlar. Üstelik başak sevgisini göstermede de pek başarılı değildir.

Terazi burcu baba

Sakin ve adaletli bir babadır. Çocuklarınız da babalarının çekiciliğine kapılacaklar, tartışmalarından nefret edeceklerdir. Terazi erkeği dört gözle çocuğu olmasını beklemez. Ama çocukları olduktan sonra çocuklarına deli gibi düşkün bir baba olacaktır. Ama bu sevgi hiçbir zaman eşine duyduğu aşkın yerini almayacaktır. Teraziler için önce eş sonra çocuklar gelir.

Akrep burcu baba

Sert bir baba, tembelliği affetmez. Çocuklar sahip olduklarının değerini bilmek zorunda. Otoriter olması çocukları tarafından hoş karşılanmasa da o çocuklarını düşündüğü için böyle davranmaktadır. Çocukları kendi ayakları üzerinde durmayı öğreneceklerdir. Nazik, müşfik ve komik olabilir ama emredici tavırlarından vazgeçmez. Eğer duygusal çocukları varsa onlar için kırıcı olabilecek bu durum çocukların içe kapanmalarına ve psikolojik sorunları olmasına sebep olabilir. Ona usulünce çocukların durumu anlatılmalı ve hareketlerinde daha yumuşak olması istenmeli.

Yay burcu baba

Erkek çocuklarına daha yakınlık hissederler. Çocuklar büyükken daha rahat iletişim kurarlar. Daha çok bir arkadaş olacaktır, dışarıdaki özgür yaşamını onlarla paylaşacak ve yalnız kalmak istediklerinde bile yalnız bırakmayacaktır. Çocukların sırlarını merak edip, inceleyeceklerdir. Çocuklar kaçamak yaptığında sinirlenmek yerine bu durum onları eğlendirecektir.

Oğlak burcu baba

O tam bir babadır. Saygı ve itaat bekleyecek, karşılığında fedakar ve dürüst olacaktır. Onlar çocuklarını şımartmazlar gerektiğinde cezalandırmayı bilirler. Çocukların görevlerini yapıp yapmadıklarına dikkat edecektir ama onların faaliyetlerine de izin verecektir. Hatta oğlaklar dede olduklarında çok genç görünmeleri ve hissetmeleri sayesinde torunlarıyla da iyi irtibat içinde olurlar. Çocuklarının da kendi gibi güvenilir olmasını isterler.

Kova burcu baba

İyi bir dinleyicidir. Çocuklarının problemleri ne kadar çocuksu ve hayal ürünü olursa olsun onlarla ilgilenecektir. Çocukların matematik dersleriyle başları belada olmayacaktır muhtemelen, çünkü problemleri çözecek bir babaları olacak.

Balık burcu baba

Hayalci ve masalcı bir baba çocukların hoşuna gidecektir. Üstelik bu baba oyun oynamayı da çok seviyor. Sakin ve paylaşmayı bilen yapısı onu çocuklar için her şeyden önce iyi bir arkadaş kılacaktır. Anneleri cezalandırmaya hazırlanırken o çocukların dertlerini dinleyip çözüm bulmaya hazırlanacaktır. Gezmeler, kültürel faaliyetler, spor eğlenmek için ne varsa çocukları ile birlikte denemekten kaçmayacaktır.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler