Bodrum 73 kamera ile izlenecek

Bodrum'da güvenliği sağlamak amacıyla kurulan Kent Güvenlik Yönetim Sistemi, çalışmayı yürüten firma tarafından Bodrum Güvenlik Hizmetlerini Geliştirme ve Destekleme Derneğine teslim edildi. 1,5 milyon YTL'ye mal olduğu bildirilen sistemde 73 kamera bulunuyor.

Yayınlanma: 24.11.2008 - 17:20
Abone Ol google-news

Bodrum'da güvenliği sağlamak amacıyla kurulan Kent Güvenlik Yönetim Sistemi, çalışmayı yürüten firma tarafından Bodrum Güvenlik Hizmetlerini Geliştirme ve Destekleme Derneğine teslim edildi.

Bodrum İlçe Emniyet Müdür Vekili Niyazi Turgay ile Dernek Başkanı Oğuz Kutsi Akhan ve STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret Anonim Şirketi Murat Kadir Turan, Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde bir araya geldi. Düzenlenen törende imzalar atılarak sistemin derneğe devri gerçekleştirildi.

 

Bodrum 73 kamera ile izlenecek

Törenin ardından sistem merkezine inen heyet, basın mensuplarına bilgi verdi. 1,5 milyon YTL'ye mal olduğu bildirilen sistemde 73 kamera bulunuyor. Kentin farklı noktalarına yerleştirilen kameraların aldığı görüntüler sistemde değerlendirilecek. Plaka okuma, araç takibi, ekiplerin yer tespiti gibi özelliklere sahip olan sistemin dernek tarafından ilerleyen günlerde İçişleri Bakanlığı'na teslimi gerçekleşecek. Wimax teknolojisiyle kablosuz ağ bağlantılı olarak kurulan sistemin Türkiye'de bir ilk olduğu kaydedildi.

Bodrum Güvenlik Hizmetlerini Geliştirme ve Destekleme Derneği Başkanı Oğuz Kutsi Akhan, sistemin uygun bir fiyatla kurulduğunu ifade ederek, ''Bu sistem ülkemizde bir ilk. Emniyet teşkilatımızın çalışmalarında ciddi faydası oluyor. Sistemin kurulmasında bize yardımcı olan tüm yetkililere ve Bodrum halkına teşekkür ediyorum'' dedi.

Bodrum İlçe Emniyet Müdür Vekili Niyazi Turgay ise bir süre önce faaliyete geçen sistem sayesinde bir hırsızlık şebekesinin çökertildiği ve çalınan araçların da bulunduğu söyledi. Turgay, ''Sistemin son dönemde hırsızlık olaylarının önlenmesinde, hırsızlık şebekelerinin yakalanmasında büyük etkisi oldu. Çalıntı otolar kamera sisteminden tespit yoluyla yakalandı. Jandarma bölgesindeki olaylarda da jandarmaya destek sağlıyoruz. jandarmadan bilgi istendiğinde bilgi veriyoruz'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler