'İki Çizgi' Kahire yolcusu

Yönetmenliğini Selim Evci'nin yaptığı ''İki Çizgi'' adlı film, Uluslararası Kahire Film Festivali'nde ''Festivals Of Festivals'' bölümünde gösterilecek. Türkiye'deki ilk gösterimi 45. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde yapılan ''İki Çizgi'', Venedik'ten sonra dünya festivallerinden Beyrut, Roma, Milano, Sao Paulo, Oslo, Bangkok ve Atina'da Türkiye'yi temsil etti.

Yayınlanma: 25.11.2008 - 07:56
Abone Ol google-news

Dünya prömiyerini 65. Uluslararası Venedik Film Festivali'nde yapan Selim Evci'nin ilk filmi ''İki Çizgi'', festival yolculuğuna Kahire'de devam ediyor. Film, 28 Kasım'a kadar sürecek ve bu yıl 32'ncisi gerçekleşen Uluslararası Kahire Film Festivali'nde ''Festivals of Festivals/Festivallerin Festivali'' bölümünde, prömiyerlerini dünya festivallerinde yapan filmlerle birlikte gösterilecek.
 

Türkiye'deki ilk gösterimi 45. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde yapılan ''İki Çizgi'', Venedik'ten sonra dünya festivallerinden Beyrut, Roma, Milano, Sao Paulo, Oslo, Bangkok ve Atina'da Türkiye'yi temsil etti.

Senaristliğini de Evci'nin üstlendiği ''İki Çizgi'', önümüzdeki günlerde Bursa İpek Yolu Film Festivali'nde Uluslararası Yarışma'daki tek Türk filmi olarak 11 yabancı filmle izleyici karşısına çıkacak. Başrollerini Gülçin Santırcıoğlu ve Kaan Keskin'in paylaştığı filmin konusu özetle şöyle: ''İş kadını olan Selin, kendisinden yaşça küçük fotoğrafçı sevgilisi Mert ile yaşamaktadır. Yaz dönemidir ve arabalarıyla güneye doğru yola çıkarlar. Uzun bir yolculuk onları beklemektedir. Metropolde başlayan ve bir yol hikayesine dönüşen filmde kadın ve erkeğin kendi çizgilerinde taşıdıkları kimlikler ve arayışlar üzerinde duruluyor.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler