Tarzanlar, Es-es'e odaklandı

Spor Toto Süper Lig'de pazar günü Eskişehirspor'u konuk edecek Manisaspor'un teknik direktörü Hikmet Karaman, ''Eskişehirspor'u burada yenmemiz gerekiyor'' dedi.

Yayınlanma: 26.04.2011 - 13:51
Abone Ol google-news

Manisaspor'un teknik direktörü Hikmet  Karaman, gazetecilere yaptığı açıklamada, Eskişehirspor maçının çok zor geçeceğini belirterek, Eskişehirspor'un biraz daha üst sıraları hedefleyen bir konuma geldiğini söyledi. 8 hafta önce kendilerinin de aynı konumda olduğunu, ancak gereksiz maçlar kaybettiklerini ifade eden Karaman, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bu müsabakaların bazılarında ise şanssızdık. Son iki maç Galatasaray ve Bursaspor maçına bakacak olursak, hem iyi oyun var hem de geriden geldiğimiz maçları da görebiliriz. Kalan 4 maçta ilk 10'a girme şansımız bir hayli yüksek ama onun için de Eskişehirspor'u burada yenmemiz gerekiyor. Bütün gücümüzü bu maçta verip, 3 puanı almak istiyoruz. Eskişehirspor'un ligdeki konumuna bakarak iyi bir takım olduğunu anlayabiliyoruz. Bizim hedefimiz bu sene korkulu rüya görmemekti, göreve geldiğimde de başkanla konuştuğumuzda durumlar onu gösteriyordu. Futbolcularımız bunu 9 hafta kala gerçekleştirdiler.''
 

Gelecek sezon

Bursaspor maçı öncesinde kulüp başkanı Kenan Yaralı'nın futbolcular ve teknik heyetle bir görüşme yaptığını kaydeden Karaman, ''Bu toplantının takıma çok olumlu bir hava verdiğini açıklıkla söyleyebilirim. Güzel bir toplantı oldu. Dün de 3 saate yakın başkan, ben ve menajerimiz Öner Bey ile beraberdik. Gelecekte ne yapıp, ne edeceğimiz konusunda fikir alışverişi yaptık. Konuştuğumuz bütün konularda da mutabakata vardık. Bununla ilgili açıklamayı başkanımız artık ne zaman uygun görürse size bildirir'' dedi. Gazetecelerin, ''Gelecek sezon Manisaspor'u çalıştıracak mısınız'' sorusuna Karaman, ''Dünkü toplantıda her konuda mutabakata vardık'' diye yanıt verdi.
 

Şampiyonluk mücadelesi

Karaman, Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında geçen şampiyonluk mücadelesi hakkındaki bir soru üzerine de ''Fenerbahçe'nin Bucaspor maçını seyrettim. Fenerbahçe o maçı 3-1'lik skordan 5-3'e getiriyorsa artık buradan sonra bu işi bırakmaz'' dedi. Türkiye'de hakemlerin verdiği kararlarda bir kriter olmadığını ifade eden Karaman, hakemlerin aynı pozisyonlarda çok farklı kararlar verdiklerini gördüklerini ifade etti.
Karaman, şunları söyledi:

''Böyle olunca bu da teknik adamlarda soru işaretleri oluşturuyor. Belki hakem arkadaşlarımız aldıkları seminerlerde bu konuda hem fikir yani tutarlı aynıya yakın kararlar konusunda çalışabilir. Mesela Bursaspor maçında penaltımız verilse maç 2-2 bitecek, belli mi olur. Devre arasında Ertuğrul hocanın hakeme ne kadar serzenişte bulunduğunu gördük. Yani oyun içerisinde de kritik düdükleri var, tabii bu bize göre kritik, ona göre ne kritik bilemiyoruz. Şimdi orada kaybettiğimiz 1 puan var. 1 puan 300 bin küsur para. Hakemin vereceği kararlar çok önemli.''
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler