'Asitli saldırı' militanları tutuklandı

Afganistan'ını Kandahar Kenti'nde okula giden kız öğrencilerin üzerine asit sıkılarak yapılan saldırıya ilişkin 10 Taliban militanı tutuklandı. Kandahar Valisi Rahmatullah Raufi, Taliban'ın, asit saldırısını düzenlemeleri için 10 militana toplam 2000 dolar ödediklerinin belirlendiğini söyledi.

Yayınlanma: 25.11.2008 - 08:16
Abone Ol google-news

Afganistan'da okula giden kız öğrencilerin üzerine asit sıkılarak yapılan saldırı olayı ile ilgili olarak 10 Taliban militanının tutuklandığı bildirildi. Kandahar Valisi Rahmatullah Raufi konuya ilişkin yaptığı açıklamada, tutuklananlardan çoğunun saldırıda yer aldığını itiraf ettiğini söyledi, ancak tam olarak kaç kişinin itiraf ettiği konusuna bilgi vermedi. Raufi, Taliban'ın, asit saldırısını düzenlemeleri için 10 militana toplam 2000 dolar ödediklerinin belirlendiğini kaydetti.

Kandahar Kenti'nde 12 Kasım'da meydana gelen olayda, saldırganlar su şişelerine doldurdukları asidi yürüyerek okula giden kız öğrenci ve öğretmenlerden oluşan 3 ayrı grubun üzerine püskürtmüşlerdi. Asit nedeniyle yüzlerinde yanıklar oluşan çok sayıda kız öğrenci hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınmıştı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler