Blind Guardian Türkiye'de

Metal müziğini dünyadaki en önemli gruplarından Blind Guardian, 4 Mayıs tarihinde Refresh The Venue'de hayranlarının karşısına çıkacak.

Yayınlanma: 28.04.2011 - 08:25
Abone Ol google-news

Aradan geçen 4 yıl sonra çıkardıkları ''At The Edge of Time'' albümlerinin tanıtım konseri için İstanbul'a gelecek olan grup, yeni albümlerindeki parçaların yanı sıra en sevilen eserlerini de seslendirecek.

Hansi Kürsch, Andre Olbrich, Marcus Siepen ve Frederik Ehmke'den oluşan grup, verecekleri 2,5 saatlik performansla hayranlarını uzun süre akıllardan çıkmayacak bir gece yaşatacak.

Beyoğlu Hayal Kahvesi, 29 Nisan'da Türkiye'nin başarılı rock müzisyenlerinden Aslı Gökyokuş'a ev sahipliği yapacak.

Gökyokuş, gerçekleştireceği konserde, ''Neresindeyim'', ''Su Gibi'', ''Söylediğim Şarkılarda Saklı'' isimli albümlerindeki şarkıların yanı sıra son stüdyo çalışmasından eserleri de dinleyicilerine sunacak.

Kemanda Hakan Şensoy, viyolada Burcu Tunca, çelloda Ozan Tunca ve piyanoda Serla Balkarlı Can'ın yer aldığı ''Bella Musica'' aynı gün Borusan Müzik Evi'nde konser verecek.

Türkiye'nin en önemli orkestraları ve konservatuvarlarında uzun yıllardır görev yapan sanatçılar, ''Adım Adım Geleceğe Doğru'' adını verdikleri konserle dinleyicilerine oda müziğinin başarılı örneklerinden birini sunacak.

Türkiye'nin dünyaca ünlü piyano virtüozü Fazıl Say, ünlü sanatçı Liszt'in doğumunun 200. yılı anısına 3 Mayıs'ta Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda bir resital verecek.

Eserleriyle Türkiye'yi başarıyla temsil eden, kazandığı birçok ödülle kendisinden söz ettiren Say, vereceği resitalde, Liszt, Bach, Schubert ve Wagner gibi ünlü isimlerin eserlerini icra edecek.

Arap asıllı Türk vokalist Jehan Barbur, 4 Mayıs tarihinde Ghetto'da sahneye çıkacak.
İlk albümü ''Uyan'' ile kısa sürede müzik piyasasına kendisini kabul ettiren genç sanatçı, yeni albümü ''Hayat''tan parçaları seyirciyle buluşturacağı konserde, başarılı performansını müzikseverlerle paylaşacak.

Jazz, soul, blues ve funk yorumlarıyla tanınan başarılı müzisyen Dilek Sert Erdoğan aynı gün Beyoğlu Hayal Kahvesi'nde sahne alacak.

Uraz Kıvaner, Çağdaş Oruç, Caner Üstündağ ve Alp Ertung gibi başarılı sanatçılarla aynı sahneyi paylaşacak olan sanatçı, ''Yüzde Yüz Türk'' isimli projesinden eserleri seslendirecek.

Caz müziğin dünyaca bilinen ismi Dianne Reeves, 5 Mayıs'ta İş Sanat Kültür Merkezi'nde unutulmayacak bir konser verecek.

''Strings Attached'' projesi kapsamında iki ünlü caz gitaristi ile sahneye çıkacak olan Grammy Ödüllü Reeves, benzersiz performansını İstanbullu müzikseverlere sunacak.

Dünyanın 25 ülkesinden bir araya gelerek sergiledikleri konserlerle dinleyicileri büyüleyen The Gypsy Queens ve Kings, aynı gün Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda konser verecek.

Çingene müziğinin yaşayan efsanesi Esma Redzepova, Bulgar Jony Iliev, Rumen şarkıcı Florentina Sandu ve ''Rumba Gitano'' ekibi Kaloome'den oluşan The Gypsy Queens ve Kings, gruba yeni eklenen pirinç üflemelilerden oluşan Mahala Rai Banda grubu ile dinleyicilerine eğlenceli bir akşam yaşatacak.


Sahne sanatları

''Annem Yokken Çok Güleriz'' isimli, Enda Walsh'ın kaleme aldığı kara komedi, Mehmet Birkiye'nin yönetiminde yarın Büyükçekmece Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.

Hakan Gerçek, Bülent Şakrak, İlker Ayrık ve Makbule Akbaş'ın rol aldığı ödüllü oyun, hayat karşısında çaresiz kalan yoksul insanların gözünde, değerini yitiren aile ve baba-oğul ilişkilerini trajikomik bir dille izleyiciye sunuyor.

Aynı gün, Türkiye'nin önemli yazarlarından Murathan Mungan'ın ünlü eseri ''Binali İle Temir'', Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde tiyatroseverlerle buluşacak.

Haldun Ergüvenç, Yıldırım Fikret Urağ, Gün Koper ve Uskan Çelebi'nin rol alacağı oyunda, kent yaşamı ve insanlardan uzak bir dağda çoban olan Temir'in, bir gün ormanda yaralı bulduğu eşkiya Binali tarafından baskı altına alınmak istemesi üzerine ortaya çıkan mücadeleyi güçlü bir dille anlatıyor.

Sahnelenmeye başladığı günden itibaren adından söz ettiren, Levent Kazak'ın yazıp Laçin Ceylan'ın sahneye koyduğu ''Cam'' isimli oyun da aynı gün, Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi Gönül Ülkü Gazanfer Özcan Sahnesi'nde perdelerini açacak.

Son günlerde yaşanan kadın cinayetleriyle tartışması artan kadının toplumdaki yerini tartışmaya açan oyunda, Dolunay Soysert, Mete Horozoğlu, Deniz Çakır, Bülent Alkış ve Selen Uçer gibi isimler rol alacak.

Dünya edebiyatının efsane yazarlarından Franz Kafka'nın eseri ''Dava'' Turgay Kantürk'ün yönetiminde yine aynı gün Müşfik Kenter Sahnesi'nde tiyatro izleyicisiyle buluşacak.

Bir bankada çalışan Josehp K'nin, tanımadığı görevlilerce sebebini bilmediği bir şekilde tutuklanması ve gizemli bir mahkemece yargılanmasını konu alan oyunda, Edip Saner, Beyti Engin, Aytekin Özen, Orhan Kemal Aydın, Ayşe Demirel, Çetin Etili ve Burak Dur sahne alacak.

''Generaller, Savaş ve Barbekü'' isimli oyun, 30 Nisan tarihinde Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'de izleyici karşısına çıkacak.

Boris Vian'ın yazıp Engin Alkan'ın yönettiği oyunda, ekonomik krizden kurtulmak için savaşları kışkırtan Batı uygarlığının saldırgan davranışları Aşkın Şenol, Umut Temizaş, Ayça Koyunoğlu, Deniz Özmen, Ahmet Kaynak, Volkan Girgin, Ercüment Acar ve Fatih Koyunoğlu tarafından izleyiciye anlatılacak.

Ebru Celkan'ın yazıp Aslıhan Erguvan'ın sahnelediği, ''Tilt'' 3 Mayıs'ta Kumbaracı50 sahnesinde izlenebilecek.

İnsanların hayatta her ihtimale hazırlıklı olmasını anlatan oyunda, Levent Can, İpek Türktan, Ushan Çakır, Sezgi Mengi, Cem Bayurgil, Mine Tugay, Murat Garibağaoğlu, Şerif Sezer ve Murat Mahmutyazıcıoğlu görev alacak.

İstanbul'un en renkli festivalleri arasında gösterilen Uluslararası İstanbul Kukla Festivali'nin 14'üncüsü, 4 Mayıs'ta meraklılarıyla buluşacak.

Yunanistanlı tiyatro grubu Antamapantahoy'un ''Müziğin İpleri'' adlı gösterisi ile başlayacak ve 14 Mayıs tarihine kadar devam edecek festivalin gösterileri, Fransız Kültür Merkezi, Kukla İstanbul, Kenter Tiyatrosu, Sefaköy ve Halkalı Kültür Merkezi, Kozyatağı Kültür Merkezi, Devlet Tiyatroları Küçük Sahne, Pera Müzesi, Yunus Emre Kültür Merkezi ve Ümraniye Meydan Alışveriş Merkezinde izlenebilecek.

Kadıköy Süreyya Operası, Murat Göksu'nun sahneye koyduğu, Murat Kodallı'nın orkestra şefliğini yaptığı ''Mançalı Şövalye'' isimli müzikale 5 Mayıs'ta ev sahipliği yapacak.

Dünyaca ünlü ''Don Kişot'' romanının sahneye uyarlanmış hali olan müzikalde Suat Arıkan, H. Rıza Murat Göksu ve Çağrı Köktekin gibi isimler de rol alacak.


Görsel sanatlar

Sanatçı Nermin Er'in üçüncü kişisel sergisi ''Kapalı Kutu'' yarın Galeri Nev'de açılacak.

Sanatçının el becerisi, hayal gücü, mizah ve romantizmi birleştiren eserlerinin bulunduğu ve 25 Mayıs'a kadar açık olacak sergi, sanatçının düz beyaz kağıtları keserek ve kolajlayarak oluşturduğu kompozisyonları, fonu doğa manzaralarını ve kahramanları hayvanlar olan hayali sahnelerden oluşuyor.

Ressam Azade Köker'in kişisel sergisi ''Üçüncü Doğa'' 1 Mayıs tarihinden Galeri Zilberman'da sanatseverlerle paylaşılmaya başlanacak.

Sanatçının, insanların artık hükmedemediği, tahmin edilemeyecek sonuçlar veren insan üstü bir hale gelen doğayı anlattığı sergide, doğanın, insanın bütün gelişmiş yapılandırmaları bilinmeyen bir geleceğe götüren bir yapı olarak nitelendiriyor. Bu sıra dışı sergi ay sonuna kadar ziyarete açık tutulacak.

Almelek Sanat Galerisi, 3 Mayıs tarihinden itibaren, ''Bahar Karma Sergisi''ne ev sahipliği yapacak.

Habip Aydoğdu, Robert Di Credico, Cahit Güraydın, Frank Meisler, Ferit Özşen, Cafer Bater, Sibel Kurt Derya Altınel, Füsun Sağlam, Şadan Bezeyiş, Seyyit Bozdoğan ve Cavit Atmaca gibi sanatçıların eserlerinin yer alacağı sergiyi görmeye gelenler, hem klasik hem de modern eserleri görme fırsatı bulacak. Sanatseverler, birçok sanatçının başarılı eserini bir arada bulabileceği sergi 15 Haziran'a kadar görülebilecek.

Atalay Mansuroğlu'nun Türkiye'de gerçekleştireceği ilk resim sergisi, 5 Mayıs tarihinde Meke Sanat'ta açılacak.

Sanat yaşantısını Almanya'dasürdüren ressamın, farklı tekniklerle çalıştığı işlerinden bir seçkinin görülebileceği sergi, 10 Haziran tarihine kadar sanatseverlerle paylaşılmaya devam edecek.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler