Türkiye'ye işkence denetlemesi

İşkenceyi Önleme Komitesi, 2009 yılı içerisinde Türkiye'deki karakol ve akıl hastanelerini ziyaret edecek. Komite üyeleri haber vermeden ve izin almadan istedikleri ülkenin cezaevi ve karakollarını denetleme hakkına sahip. Hazırladıkları raporlar ise Avrupa Konseyi'nin karar organı bakanlar komitesine sunuluyor.

Yayınlanma: 25.11.2008 - 14:45
Abone Ol google-news

Avrupa Konseyi bünyesinde faaliyet gösteren İşkenceyi Önleme Komitesi, 2009 yılında ziyaret edeceği ülkeler arasına Türkiye'yi de aldı.

Komite tarafından yapılan yazılı açıklamada, gelecek yıl Türkiye ile birlikte Avusturya, Belçika, Yunanistan,Macaristan, Lüksemburg, Polonya, Slovakya, İsviçre ve Ukrayna'da cezaevi, karakol ve akıl hastanelerinin ziyaret edileceği belirtildi.

Komite üyeleri son olarak 2004 yılında Türkiye'yi ziyaret etmişti. Bağımsız uzmanlardan oluşan üyeler, haber vermeden ve izin almadan istedikleri ülkenin cezaevi ve karakollarını denetleme hakkına sahip. Komitenin hazırladığı raporlar, 47 üyeli Avrupa Konseyi'nin karar organı bakanlar komitesine sunuluyor. Bakanlar komitesi, görülen eksikliklerle ilgili üye ülkeyi uyarma hakkına sahip.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler