"Direnç göstereceğiz"

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Genel Başkanı Resul Akay, ''Çalışanlar olarak başbakanın bize sunmak istediği, bize dayattığı yeşil reçete ilaçlarını içme yanlısı değiliz. Buna karşı direnç göstereceğiz'' dedi. Küresel krizin giderek Türkiye'de etkisini göstermeye başladığını söyleyen Akay, ''Kriz, bir dip dalga olarak her geçen gün kendisini hissettiriyor'' diye konuştu.

Yayınlanma: 25.11.2008 - 13:22
Abone Ol google-news

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Genel Başkanı Resul Akay, sendikasının Sıvas temsilciliğinde düzenlediği basın toplantısında, kamu çalışanlarının maaşlarında 2009'da yapılması öngörülen artış oranının yeniden gözden geçirilmesini beklediklerini söyledi.

Konunun TBMM'de müzakere edildiğini ifade eden Akay, çalışanların ücret artış oranının yeniden ele alınmasını gerektiğini belirtti.

Küresel krizin giderek Türkiye'de etkisini göstermeye başladığını savunan Akay, ''Zaten 2006'dan bu yana var olan ekonomik kriz, bir dip dalga olarak her geçen gün kendisini hissettiriyor'' diye konuştu.

Akay, hükümetin, küresel krizin olumsuz etkilerinin azaltılması amacıyla finans ve reel sektöre yönelik önlemler almak için çalıştığını belirterek, şunları kaydetti: ''Özellikle hükümetin finans sektörüyle ilgili düzenleme yapmasını anlamakta zorluk çekiyoruz. Çünkü bugüne kadar finans sektörünün, mali sektörün 2001 krizinden sonra dayanıklı hale geldiğini, bunların desteğe ihtiyacı olmadığını söyleyen hükümetin mali sektörle, finans sektörüyle ilgili yeni projeler, dosyalar hazırlamasını anlamak mümkün değil. Zaten reel sektörümüz 2006'dan bu yana ciddi üretim krizi içerisindeydi. Sürekli olarak ithalata dayalı üretim söz konusuydu. Yani Türkiye bir mantar sanayi şeklinde devam ediyordu. Ancak hükümet iki sektörle ilgili düzenleme yaparken milyonlarca çalışanın sorunlarıyla ilgili düzenleme içerisinde olmadığı gibi böyle bir düşüncenin de içerisinde değil. Yani hükümetin aklından bile geçmiyor. Çalışanları bu krize karşı nasıl koruyabiliriz, bunları dayanıklı hale nasıl getirebiliriz, ne yapabiliriz de bunları krizin etkisinden koruyabiliriz düşüncesinde olmadığını üzülerek görmekteyiz.''

Hükümetin seslerine kulak vermesini beklediklerini belirten Akay, şunları kaydetti: ''6. yılını dolduran hükümetin bize önerdiği reçeteye bakın, acı bir reçete. Bize 3 yıl sonra artık 'İlaç bitecek, ilacı keseceksiniz, tedaviniz tamamlanacak, refaha kavuşacak mutlu olacaksınız, huzurlu olacaksınız, her şeye sahip olacaksınız' diyen bir başbakan, bize acı bir yeşil reçete sunuyor. Bu yeşil reçete ilaçların hasta tarafından içilmesi çok zordur. Hasta bunu içtiği takdirde kolay kolay iflah olmaz sadece acı biraz dinebilir. Ama sonunda hastanın sonu bellidir. Çalışanlar olarak başbakanın bize sunmak istediği, bize dayattığı yeşil reçete ilaçlarını içme yanlısı değiliz. Buna karşı direnç göstereceğiz.''

Bütün çalışanların, örgütlerin de bu direnci göstermesi gerektiğini savunan Akay, ''Artık işçi, memur sendikalarının kış uykusundan kalkmaları lazım. Yeter. 3 yıl tamam, bu hükümete gereken destek verilmiş, müsamaha gösterilmiştir'' diye konuştu.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler