Talat-Hristofyas görüşmesinde Türkiye gerginliği

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas kapsamlı Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde bugün ''federal suçlar'' ve ''federal polis'' konularını ele almak için 10. kez biraraya geldi. Talat'ın, Hiristofyas'ın demeçlerinin görüşme sürecine zarar verdiğine ilişkin Türk tarafının tutumunu iletmesi, görüşmenin başında kısa süreli gerginliğe yol açtı.

Yayınlanma: 25.11.2008 - 13:42
Abone Ol google-news

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas kapsamlı Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde bugün 10. kez görüştü.

Liderler, bugünkü görüşmede ''federal suçlar'' ve ''federal polis'' konularını ele aldı. Cumhurbaşkanı Talat, Hiristofyas'ın demeçlerinin görüşme sürecine zarar verdiğine ilişkin Türk tarafının tutumunu da iletti.

Lefkoşa ara bölgede yaklaşık 2,5 saat süren görüşmesinin ardından açıklama yapan BM Genel Sekreteri Kıbrıs Özel Temsilcisi Taye-Brook Zerihoun, iki liderin ''federal suçlar'' konusunun hemen hemen tüm unsurlarında anlaştıklarını, ''federal polis'' konusunda ise bazı konularda fikir birliğine varıldığını, bu konuyla ilgili bazı hususların gelecek görüşmede ele alınacağını kaydetti

Bir sonraki görüşmenin 2 Aralık'ta yapılacağını bildiren Zerihoun, 2 Aralık'ta ''Federal kamu yönetimi'' ile ''kamu komisyonu ve dış ilişkiler'' konularının ele alınacağını kaydetti.

Bu arada, Türk tarafının, görüşmeler devam ederken, Hristofyas'ın görüşme zeminini kaydırmaya yönelik çalışmasına ilişkin tutumundan duyduğu rahatsızlığı iletmesinin, görüşmenin başında kısa süreli gerginliğe neden olduğu ve Hristofyas'ın, Türk tarafının bu yöndeki görüşlerine yazılı yanıt vereceği öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler