"Sadece bir hayal"

HSP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ''Kanal İstanbul'' projesine ilişkin, ''Sadece bir hayal olan bu proje, milletin vaktini meşgul etmek için ortaya atılmıştır'' dedi.

Yayınlanma: 29.04.2011 - 15:24
Abone Ol google-news

Numan Kurtulmuş, partisinin Eyüp İlçe Başkanlığının açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'de 8 yıldır iktidar ile anamuhalefet arasında çekişme yaşandığını söyledi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun söz dalaşı yaptıklarını ifade eden Kurtulmuş, ancak Türkiye'nin işsizlik ve fakirlik gibi sorunlarından nasıl kurtulacağını kimsenin tartışmadığını öne sürdü.

HSP'nin Türkiye'nin siyasetini yeniden formatlayacağını belirten Kurtulmuş, ''Bu seçimlerin şimdiden belli olan mutlak bir sonucu var. Eski Türkiye'nin eski siyaseti, üslubu tarihe karışacaktır. Eski Türkiye'nin çatışmaya, kamplaşmaya dayanan, karşı taraftakini ötekileştiren siyaset tarzı tarihe karışacaktır. Siyasetteki zarafeti ve nezaketiyle milletin derdini çok açık bir şekilde söyleyen HAS Parti, hızla büyümektedir'' diye konuştu.

Kurtulmuş, YGS ile ilgili tartışmalara da işaret ederek, milletin kurumlara güveninin kalmadığını söyledi.

Sınav sonuçlarının da madalyonun öbür yüzü olduğunu dile getiren Kurtulmuş, 38 bin öğrencinin hiç soru cevaplayamayarak, sadece adını ve soyadını yazabildiğini ifade etti.

Kurtulmuş, ''Ezber üzerine, çocukları dershanelere mahkum etmek üzerine ve hiçbir yönlendirmesi olmayan test çözmeye yönelik bu sistemi değiştireceğiz. Gençlerimize iş verecek, meslek verecek, eğitecek bir eğitim sistemi kuracağız'' dedi.

AKP'nin, 9 yıldır sürdürdüğü neoliberal politikalara devam edeceğini söylediğini ifade eden Kurtulmuş, bunun, zenginin daha zengin, yoksulun daha yoksul olmasına yol açan bir politika olduğunu ileri sürdü. Kurtulmuş, ''Bir hükümet, 'Şu kadar yeşil kart dağıttık' diye övünür mü? Bu, Türkiye'de yoksulluğun arttığı anlamına gelmektedir. Bu sorunu nasıl çözeceklerini söylemeyenlerin arkasından gidilip oy verilmemelidir'' diye konuştu.

Kanal İstanbul

Kurtulmuş, Başbakan Erdoğan'ın, Türkiye'yi ilgilendirmesi gereken bir projenin yerine, büyükşehir belediye başkanı gibi sadece İstanbul'u ilgilendiren bir projeyi Türkiye'nin gündemine soktuğunu öne sürerek, ''Başbakan Erdoğan, sanki büyükşehir belediye başkan adayı gibi konuşuyor. Bu bir devlet projesi ise etüdü yapılmamış bir projedir. Zemin, deprem ve çevre etüdü yok. Sadece bir hayal olan bu proje, milletin vaktini meşgul etmek için ortaya atılmıştır" dedi.

''Kanal İstanbul'' projesinin geçeceği güzergahta son dört yılda kimlerin mülk aldığının açıklanması gerektiğini ifade eden Kurtulmuş, ''Sayın Başbakan 'bir hayal' diyor ya, biz de bir hayal kuralım. Bu projeden çıkacak hafriyatla İstanbul Boğazı'nın ortasına bir ada kuralım, o adaya da Sayın Başbakan'ın devlet başkanlığı sarayını yapalım'' diye konuştu.

Kurtulmuş, konuşmasının ardından, partisinin milletvekili adaylarının katılımıyla ilçe başkanlığının açılışını yaptı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler