Bu eylem başka

Bursa'da yaklaşık 400 kişinin çalıştığı iş yerinde, işveren sendikasının, metal sektörü grup toplu iş sözleşmesi görüşmelerindeki tavrını protesto etmek için ''iş yerini terk etmeme'' eylemi başlatıldı.

Yayınlanma: 25.11.2008 - 15:15
Abone Ol google-news

Mudanya ilçesinde kurulu bulunan Türk Prysmian Kablo ve Sistemleri A.Ş'de çalışan işçiler, vardiya değişim saati olan 16.00'dan itibaren iş yerini terk etmeme eylemi başlattı.

İşçilerin, Metal Sanayicileri Sendikası'nın (MESS), 100 bini aşkın işçiyi kapsayan ve uyuşmazlıkla sonuçlanan toplu iş sözleşmesi görüşmelerindeki, ''yüzde 4,17'lik ücret artışı, esnek ve telafi çalışması, kıdem tazminatı süresinin düşürülmesi'' gibi tekliflerinde değişikliğe gitmemesi nedeniyle eylem kararı aldıkları belirtildi.

İşçi temsilcileri, küresel krizden en çok etkilenen bölgelerden birinin metal iş koluna giren iş yerlerinin yoğunlaştığı Bursa olduğunu ve son dönemde bölgede yaklaşık 38 bin kişinin işini kaybettiğini öne sürerek,amaçlarının işçilerin hak ve çıkarlarını koruyacak toplu iş sözleşmesinin imzalanması olduğunu kaydettiler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler