ODTÜ'de taciz skandalı

ODTÜ'lü 14 öğrenci grubu ODTÜ Sağlık ve Rehberlik Merkezi'nde çalışan bir psikolog'un kadınlara tacizde bulunduğu için açığa alındığını belirterek, "ODTÜ'de okuyan öğrenciler olarak böyle bir insanın bir daha çalışmamasının garantilenmesini istiyoruz" dediler.

Yayınlanma: 25.11.2008 - 15:52
Abone Ol google-news

ODTÜ'lü öğrenciler tarafından yapılan açıklama, Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Topluluğu Girişimi, Çağdaş Dans, Dış Politika ve Uluslararası İlişkiler, Ekonomi, Kitap, Psikoloji, Siyaset Bilimi, Sosyalist Demokrasi, Sosyalist Düşünce, Sosyoloji, Yapı, Sinema Toplulukları, ODTÜ Gençsen, Üniversiteli Genç Kadınlar grupları adına yapıldı.

Yapılan açıklamada, ODTÜ'de Sağlık ve Rehberlik Merkezi'nde çalışan A.A. isimli bir psikologun öğrencilerin psikolojisini daha da bozduğu öne sürülerek, beş ay önce hazırlık sınıfında okuyan bir öğrenciyi A.A’ın taciz ettiğinin öğrenildiği iddia edildi.

Söz konusu psikoloğun daha önce de sağlık sorunları nedeniyle Sağlık ve Rehberlik Merkezi’ne giden birçok kadına da aynı şekilde davrandığının tespit edildiği savunulan açıklamada, şu iddialara da yer verildi:
“Bu da yetmezmiş gibi Hazırlık bölüm başkanı Bülent Kandiller arkadaşımıza dilekçe yazdırmayıp olayı kapatmak istedi ve A.A'ın görevine son verildiğini söylediği halde görevine bir sure devam ettiğini gizlemeye çalıştı. Şaşırmadık. Çünkü yaşanan bu basit olay, ataerkil devlet anlayışının kadınlar tacize uğrasa da erkekleri koruma çabasının en büyük göstergesidir"

A.A'nın üniversite yönetimi tarafından açığa alındığı ve hakkında yasal işlem başlatıldığına işaret edilen açıklamada, "Fakat bu kişinin açığa alınması yetmez biz ODTÜ'de okuyan öğrenciler olarak böyle bir insanın bir daha çalışmamasının garantilenmesini istiyoruz” ifadesine yer verildi.



“Basit bir olay değildir, üstü kapatılamaz"

ODTÜ’lü öğrenciler yaptıkları açıklamada, Pippa Bacca ve Transseksüel Dilek İnce olaylarına da dikkat çekilerek, şöyle denildi:

“Mini etek giydiği için tecavüzün ‘mubah’ sayıldığı bir ülkede ve dünyada, yaşadığımız alanda, ODTÜ'de gerçekleşen bir taciz olayı basit bir olay değildir, örtbas edilemez, edilmemelidir. Bizler nefes alıp verdiğimiz alanların daraltılmasını istemiyoruz. A.A isimli psikologun açığa alınması yeterli değil, kadro dışı bırakılmasını istiyoruz. Başlatılan yasal işlemin takipçisi olacağımızı da belirtiyoruz”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler