Isparta'daki uçak kazası pilotaj hatasıymış

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Isparta'da geçen yıl yaşanan uçak kazası ile ilgili raporun tamamlandığını, rapora göre kazada pilotaj hatası bulunduğunu bildirdi.

Yayınlanma: 25.11.2008 - 16:45
Abone Ol google-news

Atlasjet Havayollarına ait İstanbul-Isparta seferini yapan ve içinde 50 yolcu ile 6 mürettebatın bulunduğu MD83 tipi yolcu uçağın Isparta'nın Keçiborlu ilçesinde düşmesine yönelik kaza raporu tamamlandı.

Söz konusu raporla ilgili Ulaştırma Bakanlığı'nda açıklamada bulunan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, uçak mühendisleri kaptan pilotlardan oluşan Kaza Soruşturma Kurulu'nun gerekli tespiti yaptığını söyledi. Raporun 184 sayfası ana rapor, 177'si ek olmak üzere 361 sayfadan oluştuğunu ve Türkçe- İngilizce hazırlandığını kaydeden Bakan Yıldırım, "Kapsamlı bir kaza raporudur. Çeşitli bilgi, belge ve doküman olmak üzere 361 sayfalık rapor, internet ortamından ilgili Cumhuriyet Savcılığı'na teslim edildi. Bundan sonra Cumhuriyet Savcılığı'na kazayla doğrudan ilişkisi olanlar, raporu buradan doğrudan elde edebilecek" dedi.

 

"Uçuş ekibi alçalma planını doğru kullanmadı"

Bakan Yıldırım, raporun içeriği konusunda açıklama yapma yetkisinin olmadığını belirtekek, "Tek bir cümle söyleyebilirim. Kontrollü uçuşta yere çarpma kazası olduğu yönünde bir kazadır. Uçuş ekibinin yayınlanmış alçalma planının doğru kullanmaması, hava ve arazi şartları etkili olmuştur. Kontrollü uçuşta yere çarpmadır" dedi.

Hiçbir kazanın tek bir nedeni olmayacağını, ana neden ve kazayı destekleyen yan nedenler olabileceğini ifade eden Yıldırım, raporun tamamını incelemediği için fikir beyan etmesinin doğru olmayacağını kaydetti.
 

"Kazayla ilgili açılan davalar var"

Bakan Yıldırım, uçuş safahatının, olay yerinin ve uçağın kaza sonrası durumunu incelendiğini bildirerek, raporun ikinci bölümünde kazaya ilişkin bir analiz bulunduğunu söyledi. Bakan Yıldırım, gazetecilerin söz konusu raporun Cumhuriyet Başsavcılığı'na verilme nedenini sorması üzerine, "Kazayla ilgili açılmış davalar var. Bu rapor bu nedenle Cumhuriyet Savcılığı'na teslim edildi" dedi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler