Üniversitelerde bahar şenlikleri başladı

Muğla Üniversitesince düzenlenen geleneksel bahar şenliklerinin 17'ncisi, kortej yürüyüşü ve Bulutsuz Özlemi konseriyle başladı.

Yayınlanma: 02.05.2011 - 13:14
Abone Ol google-news

Akyol mevkisinden Cumhuriyet Meydanı'na kadar süren kortej yürüyüşüne, Muğla Valisi Fatih Şahin, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla Emniyet Müdürü Kadir Ay, Jandarma Alay Komutanı Fevzi Kurşun, Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, öğrenciler, öğretim görevlileri ve yurttaşlar katıldı.

Yaklaşık yarım saat süren yürüyüşün ardından, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na ulaşan öğrenciler, burada davul zurna eşliğinde halay çekti. Halaya Rektör Harmandar ve protokol üyeleri de eşlik etti.

Buradaki programın sona ermesinin ardından şenlik, Muğla Üniversitesi Kültür Merkezi önünde devam etti. Mansur Harmandar burada yaptığı konuşmada, 17'ncisi düzenlenen şenliğin yaklaşan final sınavları öncesinde öğrencilere moral vermeyi amaçladığını söyledi.

Prof. Dr. Harmandar, şöyle konuştu:

''Bahar şenliklerimizin amacı öğrencilerimizi faal bir toplum hayatının içine alarak onların sosyalleşmesini, kaynaşmasını, olumlu bakış açısına sahip olmalarını, duygu ve düşünce dünyalarının olgunlaşmasını, kültür ve sanat yeteneklerinin gelişmesini sağlamak. Üniversitemiz, öğrencilerimizin sadece eğitim gördükleri alanlarda değildir. Öğrencilerimizin sosyal ve kültürel alanlarda da gelişmelerine imkan sağlamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Amacımız öğrencilerimizi üst seviyede hayata hazırlamak. Üniversite bünyesinde düzenlenen bilim kültür ve sanat etkinlikleriyle öğrencileri sosyal birey haline getirmek istiyoruz.''

Şenlik kapsamında üniversitede Bulutsuzluk Özlemi konser verdi.

6 Mayıs'a kadar devam edecek Bahar Şenlikleri'nde Aylin Aslım, Grup Badem, İlhan Şeşen, Ogün Sanlısoy, Umut Kaya ve Mirkelam da konser verecek.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler