Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet bugünkü manşetinde ‘Türkiye için kısa vadede riskler çok’ diyen OECD'i "Büyümede kara tablo" başlığıyla ilk sayfadan gördü. Hürriyet ve Posta ise; Diyarbakırlı babanın fuhuşa sürüklenen kızını töreye kurban vermemek için mücadelesini ilk sayfadan verdi.

Yayınlanma: 26.11.2008 - 08:20
Abone Ol google-news

 

CUMHURİYET

Büyümede kara tablo

‘Türkiye için kısa vadede riskler çok’ diyen OECD, büyüme tahminini yüzde 2’nin de altına çekti. 2009’da işsizlik oranının yüzde 10.5’e çıkacağı tahmin edilen raporda, bu oranın 2010’da da 10.6’ya yükseleceği ileri sürüldü. The Economist de Türkiye’nin 2008 büyüme oranı tahminini yüzde 3’e, 2009 için de yüzde 3.2’den yüzde 1.7’ye düşürdü. Dergiye göre bu yıl enflasyon yüzde 10.2, işsizlik yüzde 9 olacak.

 

HÜRRİYET

Bir babanın töre savaşı

Diyarbakırlı baba, lise önünden kaçırılarak tehditle ve uyuşturucu verilerek fuhuşa sürüklenen kızını bağrına bastı, "Töre kızımı öldürmem" dedi.


MİLLİYET

Katil kim

Tokat'ta 19 yaşındaki Özlem A., daha önce 4 kez başvurduğu jandarma karakolunu arayıp "Babamı öldürdüm" dedi. Ve bu telefonla birlikte, çok hazin bir 'aile içi şiddet' öyküsü su yüzüne çıktı.


RADİKAL

Ani ani, hani bunun ilk sahibi

Tarihte ermeni kenti diye anılan Ani'yi tanıtan internet sitesinde 'Ermeni' sözcüğü geçmiyor bile; bakanlık yetkilisi: Tarihi en doğru şekilde anlattık.


TERCÜMAN

İstikamet kaymakam

Başbakan, işi gücü olmayan, dar gelirli veya hiç geliri olmayan vatandaşa yol gösterdi: "Git Kaymakamlığa müracaatını yap. Yardımlaşma Fonu senin yardımına ulaşacaktır"

 

AKŞAM

İşte o koğuş

Ergenekon zanlısı Mehmet Öztürk, tahliyeden sonra ilk kez konuştu. Eski yüzbaşı Muzaffer Tekin'le aynı koğuşta kalan Öztürk, şunları anlattı: Blok girişlerinde isimlerimizin karşısında PKK yazıyordu.


POSTA

Baba töreye direndi

18 yaşındaki kızı okulun önünden kaçırıp fuhuşa zorladılar. Kız babasını arayıp "Beni kurtar" dedi. Baba kızı kurtardı. Aile meclisi töre gereği kız hakkında 'ölüm' kararı aldı. Bu kararı uygulama görevi de babaya verildi. Ama baba töreye karşı geldi ve kızıyla birlikte kaçtı.

 

VATAN

İşte fener kararı

Deniz Feneri e.V davasının gerekçeli kararı açıklandı: Dernek başından itibaren hayırseverleri dolandırmak için kuruldu, asıl sorumlular Türkiye'de.


BİR GÜN

Yerel seçimler panayırı şenlendi

AKP ve CHP yerel seçim öncesi şov yarışına başladı. Erdoğan dün CHP, DP ve ANAP'lı kadınlara rozet takarken Meclis yerel seçim öncesi şovun daniskasını yaşadı.


SABAH

Kod adı İpek

Ergenekon'un çözülmesinde kilit isim olan Tuncay Güney'in MİT elemanı olduğu ve İran Masası'nda çalıştığı ortaya çıktı.

 

YENİ ŞAFAK

Aferin dik dur

CHP'nin çarşaflı üye açılımına sevindiğini vurgulayan Başbakan Erdoğan ' Sayın Baykal olumsuz çıkışlara karşı dik durmalı, boyun eğmemeli. Böyle devam ederse ülkenin büyük bir problemi çözülür' dedi.

 

ZAMAN

Siyasette büyük uzlaşma

Baykal'ın 'başörtülü ve çarşaflı kadınlara' rozet takmasıyla başlayan tartışma Ankara'da büyük bir mutabakatın kağısını araladı. Parti içindeki tepkilere rağmen Baykal, "Kıyafet dayatmaya kimsenin hakkı yok." dedi. Erdoğan, CHP'ye destek verdi: "Bu süreç bir çok sorunu çözer."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler