Özgürlük için savaşan gazeteciler

Gazetecileri Koruma Komitesi'nin Uluslararası Basın Özgürlüğü ödülü, Irak'ta ABD güçleri tarafından hapsedilen AP muhabiri ile savaş bölgelerinde ve otoriter rejimlerle karşı karşıya çalışan diğer 4 gazeteci ile bir avukata verildi.

Yayınlanma: 26.11.2008 - 08:24
Abone Ol google-news

Gazetecileri Koruma Komitesi'nin Uluslararası Basın Özgürlüğü ödülü sahiplerini buldu. New York'ta düzenlenen törene video bağlantısıyla katılan ödülün sahibi AP'nin Irak'taki foto muhabiri Bilal Hüseyin, komiteye ve hakkında resmi suçlama olmadan Irak'ta ABD'nin askeri gözetimi altında tutulduğu 2 yıl 4 gün boyunca salıverilmesi için çalışanlara teşekkür etti.

Ödülün diğer sahipleri, Afganistan'dan haber ajansı Pajhvok çalışanları Feride Nekzad ve Daniş Karokhel ile Uganda'nın önde gelen siyasi gazetecisi Andrew Mwenda ve Küba'da 2003'te tutuklandıktan sonra 20 yıl hapse mahkum olan önde gelen bağımsız basın hareketinin lideri, gazeteci Hector Maseda Gutierrez oldu. Uluslararası Basın Özgürlüğü ödülü ayrıca Zimbabve'de hapsedilen ya da tehdit edilen gazetecileri savunan önde gelen insan hakları avukatı Beatrice Mtetwa'ya verildi.

Merkezi New York'ta bulunan Gazetecileri Koruma Komitesi'nin verilerine göre dünyada 120 gazeteci demir parmaklıklar arkasında bulunuyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon