Öğrencilerden AKP'ye uyarı

ODTÜ, Ankara Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi öğrencileri AKP Hükümetine yönelik olarak “Zamlara karşı bir saatlik uyarı boykotu” yaptı. ODTÜ’lü öğrenciler Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, öğrenciler tarafından zamlara yönelik düşüncelerin yazıldığı defteri postayla yolladılar.

Yayınlanma: 26.11.2008 - 11:31
Abone Ol google-news

ODTÜ, Ankara ve Hacettepe Üniversitesi öğrencilerinden AKP Hükümeti'ne zam protestosu geldi. Doğalgaza ve elektriğe yapılan zamların Türk halkı için ve öğrenci evleri için kabusa dönüştüğünü belirten öğrenciler, “Tarikat yurtlarının veya evlerinin elinden kurtulabilmiş öğrenciler bu sefer de zamlarla nasıl baş edeceğini hesaplama derdine düşmüştür. Bir dertten kurtulan öğrenci başka bir derdin pençesine düşmüştür. Paralılaşan eğitimin öğrencilerin sırtına yüklediği maliyete yapılan zamlar da eklenirse, öğrencilerin üniversite okuması neredeyse imkansız hale gelmektedir” açıklamasında bulundular.

ODTÜ'de saat 12.00’de başlayan bir saat süren boykotta postane önünde toplanan öğrenciler, “Faturayı halk değil, Tayyip ödeyecek”, “AKP zammını al başına çal” sloganları atarken, zamlar geri çekilinceye kadar her cuma üniversitelerde eylemlerin devam edeceğini açıkladılar.

Eylemde ayrıca hafta boyunca üniversitede öğrencilerin zamlarla yönelik düşüncelerini yazdıkları defter Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a gönderildi. Hacettepe Üniversitesi'nde ise, Yabancı Diller Yüksekokulu önünde başlayan yürüyüş kampus içindeki postanenin önünde sona ererken, öğrenciler AKP Genel Merkezi'ne bir mektup gönderdi. Ankara Üniversitesi’nde Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi ile Cebeci Kampüsü'nde öğrenciler de dersler 1 saat girmezken zamlar protesto edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler