Danimarka, Roj TV kanıtlarını bekliyor

Danimarka'nın, Türkiye'nin yasaklanmasını istediği, Roj TV konusunda çok uzun bir süreden beri devam eden savcılık ve polis soruşturması için kanal ile PKK arasındaki bağlantıları kanıtlayan belge ve bilgiyi Türk makamlarından yeniden istediği öğrenildi.

Yayınlanma: 26.11.2008 - 11:32
Abone Ol google-news

AB ülkelerinden Danimarka’nın, Türkiye’nin yasaklanmasını istediği, Roj TV konusunda uzun bir süreden beri devam eden savcılık ve polis soruşturması için kanal ile PKK arasındaki bağlantıları kanıtlayan belge ve bilgiyi Türk makamlarından yeniden istediği öğrenildi.

Türkiye’nin PKK terör örgütü'nün AB’de yasak olduğu, Roj TV ise PKK yanlısı yayın ve propagandasını yaptığı gerekçesiyle Roj TV’nin yayınlarına son vermesini ısrarla istediği Danimarka’nın, yeniden Türk makamlarından bilgi ve belge istediği bildirildi.

Diplomatik kaynaklara göre, Danimarka, Türk makamlarından Roj TV ile PKK arasında bağlarını kanıtlayacak bilgi ve belgeyi yeniden talep etti. Danimarka daha önce çeşitli defalarda benzer taleplerde bulunmuştu. Bu arada, daha önce bir kez Türkiye’ye geldiği belirtilen Danimarka savcılık ve polis yetkilileri ile Türk yetkilileri arasında temaslar yapılacağı da bildirildi. Danimarka yetkililerinin, yakında bir toplantı için geleceği İstanbul’da Türk yetkilileriyle biraraya geleceği kaydedildi.

Danimarka Medya Sekreterliği Komisyonu da, geçen yıl Roj TV’nin haber programlarını inceledikten sonra “Danimarka standartlarında, ırkçılık ya da şiddet çağrısına yakın bir unsur bulunmadığı” için Roj TV’nin yayın izninin iptal edilmediğini açıklamıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler