Başbakanlık'tan akreditasyon açıklaması

Başbakanlık Basın Merkezi, akreditasyonlarla ilgili açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada, bugün bazı gazetelerde yer alan akreditasyon uygulaması ile ilgili haberlerin çarpıtılarak verildiğini bildirdi.

Yayınlanma: 26.11.2008 - 13:11
Abone Ol google-news

Başbakanlık Basın Merkezi, bugün bazı gazetelerde yer alan akreditasyon uygulaması ile ilgili haberlerin çarpıtılarak verildiğini bildirdi.

Başbakanlık Basın Merkezi'nin www.bbm.gov.tr adresli internet sitesinde yer alan açıklamada şunlar kaydedildi: ''Bugünkü Hürriyet ve Milliyet gazetelerinde bir muhabirin Başbakanlık akreditasyon kartının yenilenmemesi, çarpıtılarak sunulmuştur.
Hürriyet gazetesi, akreditasyon uygulamasının başladığı 2005 yılından beri ilan edilmiş bulunan 'Başbakanlığın düzenli izlenmesi' kriterinin yeni getirildiğini iddia etmiştir.
Milliyet gazetesi ise tek taraflı haberinde, Başbakanlığın
'akreditasyon açıklaması'nda ayrıntılara girilmeden bütün ihlalleri kapsayan genel gerekçe olarak 'ilan edilen objektif kriterlerin açıkça ihlal edildiği' hususu belirtilmiş olmasına rağmen, bu gerçek yok sayılmış, 'düzmece haber ve fotoğraf' gibi özel vakalara atıflı gerekçe, genel gibi gösterilmiştir.
Gerek kriterlerin yer aldığı akreditasyon duyurusu, gerekse Milliyet'in haberinde atıfta bulunulan
'akreditasyon açıklaması'nda, ilgili ifadeler hiçbir yanlış anlamaya mahal bırakmayacak şekilde açıktır. Ayrıca, ilk akredite edildiği 2005 yılından itibaren Başbakanlığı düzenli olarak izlemediği açıkça görülen bir gazete ve muhabirinin neden 'sürekli akreditasyon kartı'na ihtiyaç duyduğu anlaşılamamaktadır.
Hürriyet ve Milliyet gazetelerinin tek yanlı ve gerçekleri çarpıtan haberlerinden anlaşıldığı üzere, akreditasyon duyurusu ve ilgili açıklamaların okunmamış ya da bilinmemiş olması, hiçbir şekilde geçerli mazeret olamaz.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon