ABD: Türkiye ile stratejik ortaklığımız sürecek

ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Sharon Anderholm Wiener, Barack Obama'nın kuracağı hükümetin dış politikasını tam olarak bilemediğini, ancak yeni hükümet döneminde de Türkiye'nin ABD'nin stratejik ortağı olmaya devam edeceğini söyledi.

Yayınlanma: 26.11.2008 - 13:24
Abone Ol google-news

ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Sharon Anderholm Wiener, resmi temaslarda bulunmak üzere danışmanlarıyla birlikte Sakarya'ya gitti. Burada Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu üyelerini ziyaret eden Wiener, "Benim ana sorumluluğum Türk Amerikan ilişkilerinin gelişimine ve Türkiye halkının algılamasına katkıda bulunmaktır" diye konuştu. Wiener daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Sharon Anderholm Wiener, 11 Eylül saldırılarının ardından uygulanan dış politikalar nedeniyle Türk halkı üzerinde oluşan ABD karşıtı algılamanın yeni hükümetle birlikte nasıl gelişim göstereceğinin sorulması üzerine, şunları söyledi:
''11 Eylül öncesi ve sonrasında da Türk-Amerikan ilişkileri oldukça güçlüdür. Bir örnek vermek gerekirse bütün Avrupa ülkeleri içinde ABD'ye en çok öğrenci gönderen ülke Türkiye'dir. Bunun yanında bu Amerikan seçimlerinin çok tarihi bir öneme sahip olduğunun farkındayım. Türkiye ABD'nin stratejik ortağıdır. Türkiye'nin, ABD'nin stratejik ortağı olmaya devam edeceğini umuyorum. Kurulacak Obama hükümetinin tam olarak dış politikasını bilemiyorum, ama Türkiye ABD'nin stratejik ortağı olmaya devam edecektir. Türk halkı, Amerikan seçimlerini Amerikan rüyasının gerçekleşmesi olarak görürse, bence bu ilişkilere olumlu bir katkı olacaktır. Umuyorum ki Türkiye ve ABD arasında var olan güçlü ilişkiler daha da güçlenerek devam edecektir.''

Wiener, daha sonra Goodyear Fabrikası'nı ziyaret etmek üzere Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kuruludan ayrıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler