Malezya'da yoga yasağı geri alındı

Malezya'da 22 Kasım'da yayımlanan bir fetva ile, Hinduizm esasları içerdiği ve Müslümanları yozlaştırdığı iddiasıyla yoganın yasaklanmasına Başbakandan tepki geldi. Malezya Başbakanı Abdullah Ahmed Bedevi, Hindu ilahileri söylenmeden yapılan yoganın zararsız olduğunu ve "Müslümanların kolayca çok tanrılılığa kayacaklarına inanmadığını" söyledi.

Yayınlanma: 26.11.2008 - 14:14
Abone Ol google-news

Malezya Başbakanı Abdullah Ahmed Bedevi, Hindu ilahileri söylenmeden yapılan yoganın zararsız olduğunu söyledi.

Malezya Ulusal Fetva Konseyi, 22 Kasım'da yayımladığı bir fetva ile, Hinduizm esasları içerdiği ve Müslümanları yozlaştırdığı gerekçesiyle yoga yapmayı yasaklamıştı.

Bunun üzerine birçok Müslüman "yıllardır yoga yaptıklarını ama inançlarını kaybetmediklerini" belirterek, fetvaya karşı çıkmıştı.

Bedevi, Malezya haber ajansı Bernama'ya yaptığı açıklamada, "inanç ögeleri içermediği sürece fiziksel bir uygulama olarak (yogaya) devam edilebileceğini, yani yasaklanmadığını belirtmek isterim" dedi.

Başbakan "Müslümanların kolayca çok tanrılılığa kayacaklarına inanmıyorum" diye konuştu.

Fetva konseyi üyeleri, henüz başbakanın açıklamaları konusunda yorum yapmadı. Yogayı yasaklayan Fetva Konseyi başkanı Abdülşükür Hüseyin, gazetecilere yaptığı açıklamada, yoganın sadece fiziksel bir egzersiz olmadığını, Hinduizme ait tinsel temalar taşıdığını söylemiş ve Müslümanların yoga yapmamalarını istemişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler