Tayland'daki gösteriler

Tayland Başbakanı Somçai Wongsawat, başkent Bangkok'ta "yasaları ihlal eden" göstericilere karşı alınacak önlemlerin görüşülmesi için acil kabine toplantısı yapılacağını açıkladı.

Yayınlanma: 26.11.2008 - 16:17
Abone Ol google-news

Tayland Başbakanı Somçai Wongsawat, televizyonda yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında, Tayland'ın aylardır süren hükümet karşıtı gösteriler nedeniyle zarar gördüğünü belirterek, istifa etmesi ve parlamentoyu feshetmesi yönündeki çağrıların farkında olduğunu, ancak seçilmiş bir hükümet olduklarını söyledi. Wongsawat, "yasaları ihlal eden" göstericilere karşı alınacak önlemlerin görüşülmesi için kabine toplantısı yapılacağını söyledi.

Tayland Başbakanı, "Benim konumum önemli değil. Ancak demokratik değerler önemli" diye konuştu.

Bu arada, Tayland'da bir mahkeme, hükümet karşıtı göstericilerin Bangkok'taki uluslararası havaalanının zorla kapatılmasına neden olan kuşatmalarına son vermeleri yönünde karar aldı.

Bangkok sulh mahkemesi, Suvarnabhumi Havaalanı işletmecisinin başvurusu üzerine aldığı kararda, göstericilerin kamu haklarını ihlal ettiklerine hükmetti.

Göstericiler, hükümetin istifası talebiyle geçen ağustostan bu yana eylemlerini sürdürüyor. Başbakanlık yerleşkesini aylardır işgal eden göstericiler dün de Suvarnabhumi Havaalanı'na girmiş, birçok uluslararası seferin iptal edilmesine yol açmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler