"Polis dayağıyla" öldü iddiası

Zonguldak'ta karakol önünde sinir krizi geçiren akli dengesi bozuk bir kişinin, çıkan arbedede polis dayağı sonucu öldüğü iddia edildi. Olayda hayatına kaybeden Erdal Keloğlu'nun kardeşi ağabeyinin polislerin cop ve birer gazıyla müdahalesi sonucu aldığı darbeler nedeniyle öldüğünü iddia etti. İddiaları yalanlayan emniyet ise 'kaçarken düştü' açıklamasında bulundu.

Yayınlanma: 26.11.2008 - 17:20
Abone Ol google-news

İddiaya göre, psikolojik tedavi gördüğü bildirilen evli ve 2 çocuk babası 34 yaşındaki Erdal Keloğlu, Çaydamar Mahallesi’ndeki evlerinin bulunduğu caddede taşkınlık yapması üzerine polise haber verildi. Ailesinin de yardımıyla karakol önüne getirilen Keloğlu’na, burada da sinir krizi geçirmesi üzerine polisler müdahale etti.  Yaşanan arbedede hayatını kaybeden Keloğlu’nun kardeşi Murat Keloğlu, ağabeyinin polislerin cop ve birer gazıyla müdahalesi sonucu aldığı darbeler nedeniyle öldüğünü iddia etti.

Keloğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, 12 yıldır psikolojik sorunları bulunan ve zaman zaman da tedavi olan ağabeyinin taşkınlık çıkarması üzerine haber verdikleri polis ekiplerinin mahallelerine geldiğini söyledi. Ağabeyini emniyet güçlerinin isteği üzerine kendi otomobilleriyle karakol önüne getirdiklerini anlatan Keloğlu, “Ağabeyimin suratına biber gazı sıkılarak copla vuruldu. Aldığı darbelerin ardından hastaneye kaldırılan ağabeyim, bir süre sonra yaşamını yitirdi. Hukuki olarak hakkımızı arayacağız” dedi.


“Kaçarken düştü"

Zonguldak Emniyet Müdürü Atilla Çınar da konuya ilişkin yaptığı açıklamada, iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, “Keloğlu, karakolun önünde rahatsızlanıyor. Yaklaşık 10 polisimiz onu sakinleştirmek için cebelleşiyor. Daha sonra 112 Acil Servis ekibine haber veriliyor. Sakinleştirilmesine yönelik iğne yapılmak istenen kişi kaçarak düşüyor” dedi.

Cumhuriyet Savcılığı yetkilileri de olayla ilgili soruşturma başlatıldığını belirterek, olayın gerçekleştiği sırada görevli polislerin ifadelerinin alınacağını bildirdiler. Savcılık yetkilileri, “İlk tespitlerde ölen kişinin vücudunda darp izlerine rastlanılmadı. Keloğlu, alkol komasından ya da kalp krizinden de yaşamını yitirmiş olabilir. Ölüm nedeni şu anda şüpheli. Adli Tıp Kurumunun raporunun ardından konu netleşecektir” değerlendirmesinde bulundu.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler