"Keşke böyle bir cezaevi Fransa'da olsa"

Avrupa Parlamentosu İnsan Hakları Alt Komitesi Başkanı Helene Flautre, İstanbul'da ziyaret ettikleri Bakırköy Kadın Cezaevi'nin durumunun "gerçekten iyi" olduğunu belirterek, "Keşke böyle bir cezaevi Fransa'da olsa" ifadesini kullandı.

Yayınlanma: 26.11.2008 - 21:20
Abone Ol google-news

Avrupa Parlamentosu'ndan (AP) heyetler ard arda Ankara'yı ziyaret ediyor. AP İnsan Hakları Alt Komitesi Heyeti, İstanbul'daki temaslarının ardından Ankara'ya geçti. Komite ve Heyet Başkanı Yeşiller Milletvekili Helene Flautre, İstanbul'daki ziyaret ettikleri Bakırköy Kadın Cezaevini çok beğendi. Flautre, "Keşke böyle bir cezaevi Fransa'da olsa" şeklinde konuştu.

Buna karşın cezaevinde kalan tutuklu kadınların mahkemeye çıkarılmadan önce uzun bir süre beklemek zorunda kaldıklarını belirten Flautre, önemli olanın cezaevinden çok yargı süreci olduğunun da altını çizdi.

 

"Dink raporu açıklansın"

Helen Flautre, İstanbul'da Hrant Dink'in eşi ve çocukları ile buluştuğunu belirtirken, "Dink cinayeti ile ilgili gerçeği öğrenmek istiyorum" dedi.

Ankara'da Adalet ve İçişleri Bakanları Mehmet Ali Şahin ve Beşir Atalay ile görüşeceğini anımsatan Flautre, bakanlara Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile hazırlanan ancak kamuoyuna açıklanmayan "Dink Raporu"nu soracağını söyledi. Flautre, "Onlara raporun neden yayımlanmadığını soracağım" diye konuştu.

Kürtçe TV yayınlarının başlamasının olumlu bir adım olduğunu, ancak günde 10 saat yayının biraz kısa olduğunu söyleyen Flautre, PKK lideri Abdullah Öcalan ile ilgili olarak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarının "gerçekten açık ve tam olarak" uygulanmasını istedi. Flautre, "Öcalan'ın izolasyonunun bir çeşit kötü muamele" olduğunu da söyledi.

 



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler