Hindistan'da terör: 80 ölü

Hindistan'ın Bombay kentinde Deccan Mücahidin adlı bir örgüt tarafından düzenlenen 7 ayrı saldırıda 80 kişi öldü, 250 kişi yaralandı. Saldırılar sırasında bir grup Avrupa Parlamentosu milletvekilinin kentte olduğu bazı batılıların rehin alındığı açıklandı.

Yayınlanma: 26.11.2008 - 21:35
Abone Ol google-news

Hindistan’ın Bombay kenti dün gün boyu süren 7 ayrı silahlı saldırıya sahne oldu.   Hindistan polisi, Mumbai kentinde 7 saldırı düzenleyen silahlı kişilerin, Tac Mahal ve Oberoy otellerinde rehineler aldıklarını açıkladı.

Üst düzey emniyet yetkilisi A.N. Roy, Tac Mahal ve Oberoy otellerinde rehineler alındığını söyledi. Hedef alınan 2 lüks otelde saldırıların ardından yangın çıktı.

Hint televizyon kanalları da şu ana dek 80 kişinin öldüğü, 250 kişinin yaralandığı saldırılarda Mumbai Terörle Mücadele Birimi Şefi Hermant Karkare'nin de yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Saldırıların düzenlendiği yerlerin genelde yabancıların gittiği mekanlar olduğu belirtiliyor. Bu arada bir İngiliz görgü tanığı, saldırganların Hindu ya da Urduca konuştuklarını bildirdi.
Mumbai'de Oberoy ve Tac Mahal otelleri, Chhatrapati Shivaji Terminus Tren İstasyonu, Leopold's Restoranı ve kentin güneyindeki karakollar dahil olmak üzere 7 ayrı yere silahlı kişilerce otomatik silahlar ve el bombalarıyla saldırılar düzenlendi.

CNN/IBN Televizyonu, daha önce saldırganların, Tac Mahal Oteli'nde Batılılar'ı rehin aldıklarını duyurmuştu.

Saldırıların nedeni henüz bilinmezken, Tac Mahal Oteli'nde kimi Avrupalı milletvekillerinin kaldığı, Oberoy Oteli'nin de kordon altına alındığı belirtiliyor. Saldırıların sorumluluğunu Deccan Mücahidin adlı bir örgüt üstlendi

 

Avrupa Birliği olayı kınadı

Öte yandan Avrupa Birliği, Hindistan'ın Mumbai kentinde düzenlenen ve onlarca kişinin ölümüne neden olan saldırıları kınadı.

Bir AB kaynağı da, saldırılar olduğu sırada Mumbai'de bir Avrupa Parlamentosu milletvekili grubu olduğunu bildirdi.

Hindistan son yıllarda bombalı saldırılara sahne oluyor. Saldırıların birçoğu için İslamcı militanlar suçlanıyor. Mumbai'de 2007 yılı temmuz ayında düzenlenen bir dizi saldırıda da 187 kişi ölmüştü..

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler