2 savcı daha görevlendirildi

Ergenekon davasında görevlendirilen 2 savcının yerine, devam eden soruşturmayı yürütmeleri için Zekeriya Öz dışında 2 ayrı savcı daha görevlendirildi.

Yayınlanma: 27.11.2008 - 08:06
Abone Ol google-news

Ergenekon soruşturmasına bakmak için Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'ün yanı sıra 2 ayrı savcı daha görevlendirildi.

Beşiktaş'taki özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, ''Ergenekon terör örgütü''ne ilişkin yürütülen soruşturmayı sürdürüyor.

Daha önceden soruşturmaya bakan 3 Cumhuriyet savcısından Mehmet Ali Pekgüzel ile Nihat Taşkın'ın, aynı soruşturma çerçevesinde 45'i tutuklu 86 sanık hakkında açılan davaya katılmaları dolayısıyla, bu savcıların yerine 2 ayrı savcının görevlendirildiği öğrenildi.

Devam eden soruşturmanın, Zekeriya Öz ile yeni görevlendirilen bu Cumhuriyet savcılarınca yürütüldüğü kaydedildi.

Halen süren soruşturma çerçevesinde, emekli Orgeneral Hurşit Tolon, emekli albaylar Hasan Atilla Uğur ve Arif Doğan, teğmenler Noyan Çalıkuşu, Eren Mumcu ve Mehmet Ali Çelebi, eski Esenyurt Belde Belediye Başkanı Gürbüz Çapan, eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Adil Serdar Saçan, gazeteci Tuncay Özkan ve avukat Emcet Olcaytu'nun da aralarında bulunduğu 23 kişi tutuklanmıştı.

Aynı soruşturma kapsamında, orgeneral Şener Eruygur, Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay, emekli Tuğamiral İlker Güven, Teğmen Hasan Hüseyin Uçar, ATO Başkanı Sinan Aygün, Tercüman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ufuk Büyükçelebi, emekli Hakim Albay Tanju Güvendiren'in de yer aldığı 22 kişi mahkemece serbest bırakılmıştı.

Soruşturmada, emekli Deniz Binbaşı yazar Erol Mütercimler, Türkiye Gençlik Birliği Kurucu Başkanı Adnan Türkkan, eski savcı avukat Ertaç Giray, Teğmen Önder Koç, ''Sisi'' lakaplı menajer Seyhan Soylu, gazeteci Merdan Yanardağ'ın da bulunduğu 12 kişi savcılıktan salıverilmişti.

Ayrıca devam eden soruşturmada, Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt'ün eşi Ferda Paksüt'ün de Ankara'da ''şüpheli'' sıfatıyla ifadesi alınmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler