AKP'nin tavrı çalışmaları yarıda bıraktırdı

CHP Konya Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Atilla Kart, 23. Yasama Dönemi'nde TBMM'ye intikal eden 267 dokunulmazlık dosyasına yönelik AKP Grubu'nun tavrı nedeniyle, Anayasa-Adalet Karma Komisyonu'nun çalışmalarını yarıda bıraktığını söyledi.

Yayınlanma: 27.11.2008 - 09:52
Abone Ol google-news

CHP Konya Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Atilla Kart, yaptığı yazılı açıklamada; TBMM Anayasa- Adalet Karma Komisyonu’na şu ana kadar 267 dokunulmazlık dosyasının intikal ettiğini belirtti. Kart, bu dosyalardan 75’nin dönem sonuna ertelendiğini, 189 dosya hakkında ise karar tesisi yoluna gidilmediğini ifade ederek, çalışmalara AKP Grubunun engel olduğunu öne sürdü. Kart şöyle dedi: “AKP Grubu'nun bu konudaki genel tavrı ve bu yolda Hükümet kaynaklı talimatlar doğrultusunda Karma Komisyon Başkanı, re’sen uygulanması gereken süreci de uygulamayarak kendince politik gelişmeler ve konjoktüre göre bu süreci kullanmak istediği anlaşılmaktadır.”

Kart, Karma Komisyonu'nun, AKP Grubu'nun sayısal çoğunluğu nedeniyle gerekli uygulamaları yapmadığını ve görevini kötüye kullanmasının ötesinde komisyonun çalışamaz hale geldiğini, sürüncemede kalan çalışmaların yarıda kaldığını ifade etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler