Toptan'dan "Kurtulan" özrü

TBMM Başkanı Köksal Toptan, kadın milletvekillerinin eşlerine verilen yemeğe DTP Milletvekili Fatma Kurtulan'ın eşinin de çağırılmasıyla ilgili olarak, "Dikkatsizliğimiz oldu, özür dileriz" dedi. Yemekle ilgili çalışmalar sırasında yurtdışında olduğunu söyleyen Toptan, o nedenle hazırlıkları kontrol edemediğini belirtti.

Yayınlanma: 27.11.2008 - 10:04
Abone Ol google-news

Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu 60. Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan TBMM Başkanı Köksal Toptan, kadın milletvekillerinin eşlerine verilen yemeğe DTP Grup Başkanvekili ve Van Milletvekili Fatma Kurtulan’ın “dağda” olan eşinin neden çağırıldığına ilişkin soruya, “dikkatsizlik ettik” yanıtını verdi.

Toptan, görevli arkadaşlara talimatının kadın milletvekillerin eşlerine bir yemek vermek olduğunu belirterek, “Arkadaşlarımız bir çalışma yaptılar. Kendi tespitlerine göre de, Meclis arşivindeki bilgilere göre de evli olan hanım milletvekillerimizin eşlerine de davetiye gönderdiler” dedi. Kendisinin çalışmalar sırasında yurtdışında olduğunu anımsatan Toptan, o nedenle yemekle ilgili çalışmaları kontrol etme imkanının olmadığını söyledi.

Toptan, “Bu arada bir dikkatsizliğimiz de oldu. Onun için, bugün arkadaşlarımız açıklama da yapıyor. Basınımızın hassasiyetine teşekkür ediyorum, kamuoyumuzdan özür diliyorum. Bunu yapmamamız lazımdı. Ama benim üç gün Ürdün’de olmam, arkadaşlarımızın dikkatsizliği böyle bir sonuç doğurdu. Bunun dışında yemekte her şeyi konuştuk. Ülkenin sorunlarını, siyasetin zorluklarını konuştuk. Milletvekili eşi olmanın zorluklarını konuştuk. Dostça bir sohbet oldu” dedi.

Gazetecilerin “Dikkatsizlik derken; DTP milletvekili Fatma Kurtulan’ı mı kastediyorsunuz?” sorusu üzerine Toptan, “Evet ona göndermememiz lazımdı. Beni telefonla aradı. Üzüldüğümü hissettim. Hem bizim açımızdan hem de onun açısından yapmamalıydık, özür diliyoruz” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler