İster dans ister müzik

İstanbullu sanatseverler sanata doyacak. Sezen Aksu, piyanist Tuluyhan Uğurlu, Kerem Görsev ve Allan Harris müzikleriyle; İspanyol dansçı ve koreograf Tatiana La Tati, ''Pera Flamenco Dans Topluluğu'' ile Charles Cré-Ange ise ''Çıplak Ayaklar Kumpanyası'' için hazırladığı ''Şehirde'' adlı dans gösterileri ile izleyenlere keyifli dakikalar yaşatacak.

Yayınlanma: 27.11.2008 - 10:16
Abone Ol google-news

Sezen Aksu, Darüşşafakalı çocuklar yararına 3 Aralık Çarşamba akşamı TİM Show Center'da konser verecek. Konserin tüm geliri, Darüşşafaka Cemiyeti'ne bağışlanacak.

Besteci piyanist Tuluyhan Uğurlu, 29 Kasım Cumartesi günü Sirkeci Garı'nda İstanbullu sanatseverlere ''Güneş Ülke Anadolu'' isimli bir konser verecek. Konserde Uğurlu'ya, kavalda Murat Toraman, viyolada Doğukan Çokşeker eşlik edecek.

Kanun sanatçısı Ahir Aydoğdu, ney ve yan flüt sanatçısı Bilgin Canaz ve piyano sanatçısı Hakan Ali Toker'den oluşan Tanini Trio'nun konseri, 4 Aralık Perşembe akşamı İş Sanat'ta izlenebilecek. 2006 yılında kurulan topluluğun repertuvarı, Türk motifleriyle işlenmiş batı kökenli yapıtlar ve batılı tarzda düzenlenmiş Türk eserlerinden oluşuyor.

Caz sanatçısı Diane Schuur, bugün, yarın ve 29 Kasım'da İstanbul Jazz Center'da konserler verecek.

Türkiye'yi yurt dışında başarıyla temsil eden genç piyanist Şevki Karayel, Yunan asıllı kemancı Noe Inui ile İkitelli Atatürk Kültür Merkezi'nde 28 Kasım Cuma akşamı bir resital gerçekleştirecek.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında düzenlenen resitalde, dünya keman-piyano literatürünün seçkin eserlerinin yanı sıra Türk ve Yunan müziğinin çağdaş eserlerinden örnekler de seslendirilecek.

Piyanist Kerem Görsev ile caz vokalisti Allan Harris, 3 Aralık'ta Caddebostan Kültür Merkezi'nde sanatseverlerle buluşacak. İkili, yeni albümleri ''Back Again''de yer alan şarkıları seslendirecek.

Davulcu Al Foster, piyanist Gery Versace, tenor ve alto saksafonda Eli Degibri ve akustik basta Douglas Weiss'dan oluşan Al Foster Quartet, 4, 5 ve 6 Aralık akşamları İstanbul Jazz Center sahnesinde olacak.


CRR konserleri

Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nda 28 Kasım akşamı ''Klasik'ten Caza'' adlı konserde piyano sanatçısı Burçin Büke, kontrabas sanatçısı Volkan Hürsever ve davulda Erhan Seçkin müzikseverlerle buluşacak.

CRR'de, 29 Kasım Cumartesi günü viyolonsel sanatçısı Benyamin Sönmez klasik müzik sevenlerle buluşacak. Viyolonsel eğitimine 14 yaşında başlayan ve 2000 yılında Ulusal Viyolonsel Yarışması'nda birincilik, 2001 yılında Leipzig'de uluslararası Young Concert Artists Yarışması'nda Barenreiter Ödülü'nü kazanan genç sanatçı, ''viyolonsel jenerasyonunun başarılı genç temsilcilerinden biri'' olarak nitelendiriliyor. Sönmez, konser programında Rahmaninof'un Viyolonsel-Piyano Sonatı, Snitke'nin Sonat ve Piazzolla'nın Grand Tango eserlerini seslendirecek.

CRR'de yine 29 Kasım'da flüt sanatçıları Sir James ve Lady Jeanne Galway'in konseri izlenebilecek. Piyanoda Phillip Moll'un olacağı konserde Poulenc, Schubert, Debussy, Gaubert, Bazzini ve Taffanel'in eserleri yer alacak.

İstanbul Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, 30 Kasım'da CRR'de şair Yahya Kemal Beyatlı'nın şiirlerinden bestelenen şarkıları seslendirecek.

Aynı günün akşamı ''El Alma Compartida'' isimli konserde, gitarda Manolo Sanlucar ve David Carmona, vokalde Carmen Grilo ve perküsyonda Agustin Diassera İstanbullu müzikseverlerle buluşacak.

CRR'de 1 Aralık Pazartesi akşamı ise Türk Müziği Topluluğu, ''Divan'dan Parlamento'ya Bestekar Devlet Adamlarımız'' adlı konserde Osmanlı padişahları ve Türkiye Cumhuriyeti devlet adamlarının bestelediği eserleri dinleyicilere sunacak.

Kemanda Jan Talich ve Petr Macecek viyolada Vladimir Bukac ve viyolonselde Petr Prause'dan oluşan ''Talich Quartet'', 2 Aralık'ta CRR'de sahne alacak. Yaylı çalgılar dörtlüsü programda, Mendelssohn'un yanı sıra Janacek'in ''Kreutzer Sonatı'' ve Schubert'in ''Ölüm ve Genç Kız'' adlı eserlerini seslendirecek.

CRR'de ayrıca 3 Kasım Çarşamba akşamı keman sanatçısı Cihat Aşkın ile piyanist Murat Adıgüzelzade sahne alacak.

CRR Konser Salonu'nda 4 Aralık perşembe günü Trio Zimbalista ''Dünya Perküsyon Müziği'' başlıklı bir konserle İstanbullularla buluşacak. Marimba ve perküsyonda Chen Zimbalista, piyanoda Jose Gallardo, etnik perküsyonda Nadav Rogel'den oluşan üçlü, programda Bach, Piazzolla ve Gershwin'in eserlerini yeniden yorumlayacak.


Opera, bale, dans

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, 29 Kasım akşamı Giuseppe Verdi'nin ''La Traviata'' adlı ünlü operasının prömiyerini Kadıköy Süreyya Operası Sahnesi'nde yapacak. Verdi'nin 4 perdelik operası ''La Traviata'', Paris gece hayatının tanınmış kadınlarından biri olan Violetta Valery ile sevgilisi Alfredo Germont'un hüzünlü aşk hikayesini anlatıyor.

Fransa'nın kendine özgü hareket dilini yaratmış önemli koreograflarından Charles Cré-Ange'ın ''Çıplak Ayaklar Kumpanyası'' için hazırladığı ''Şehirde'' dans gösterisi, 28 Kasım Cuma günü Fransız Kültür Merkezi'nde izlenebilecek.

Caddebostan Kültür Merkezi'nde aynı akşam koreografisi Zeynep Tanbay'a ait olan ''4 Ayak'' adlı gösteri sahnelecek. Birbirinden bağımsız, aynı zamanda birbirinin içine geçmiş 16 ayrı bölümden oluşan proje, 4 ayaklı nesneler etrafında geçen insan ilişkilerini, Philip Glass'tan Yann Tiersen'e, Pergolesi'den Madredeus'a, geniş bir müzik yelpazesi eşliğinde sorguluyor.

İTÜ Maçka Yerleşkesi'nde 2 Aralık akşamı İspanyol dansçı ve koreograf Tatiana La Tati, ''Pera Flamenco Dans Topluluğu'' ile sahne alarak İstanbullular'a flamenko dans gösterisi sunacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler