Tayland'da siyasi kriz

Darbe söylentileri çıkan Tayland'da, Başbakanı Somchai Wongsawat'ın ordudan kışlasında kalmasını istediği bildirildi. Öte yandan, hükümeti protesto eden göstericilerin kuşatması altındaki Suvarnabhumi Uluslararası Havaalanı cumartesi gününe kadar kapalı kalacak. Tayland Kabinesi'nin, havaalanlarında düzeni sağlamak için ilan edilen olağanüstü hali kabul ettiği ifade edildi.

Yayınlanma: 27.11.2008 - 10:52
Abone Ol google-news

Tayland Başbakanı Somchai Wongsawat, darbe söylentileri sebebiyle orduya kışlasında kalmasını söyledi. Hükümet sözcüsü Nattawut Saikuar, ayrıca Başbakan Somchai'nin Genelkurmay Başkanı Anupong Paochina'nın görevden alınmasını planlandığı şeklindeki haberleri yalanladığını açıkladı. Nattawut, "Askerler kışlalarında kalmalı, Başbakan da kimseyi kovmayacak" dedi.

Yerel basında ordunun darbeye hazırlandığı, hükümetin de olağanüstü hal ilan etmeyi düşündüğü haberleri çıktığı sırada, bakanlar kurulunun ülkenin kuzeyindeki Chiang Mai'de acil bir toplantı yaptığı kaydedildi.

Bu arada, Güneydoğu Asya Ülkeleri (ASEAN) zirvesine gelecek ay evsahipliği yapacak olan Tayland'ın, zirveyi erteleyebileceği belirtildi. Dışişleri Bakanı Sompong Amornwiwat, 14-17 Aralıkta yapılması planlanan zirvenin ertelenmesi olasılığının değerlendirildiğini, konuyu başbakan ile ele alacaklarını açıkladı. Tayland'da muhalefetteki Demokrasi İçin Halk İttifakı (PAD) liderliğinde, hükümete karşı eylemler düzenleniyor.

 

Havaalanı cumartesi gününe kadar kapalı

Tayland'da, hükümeti protesto eden göstericilerin kuşatması altındaki uluslararası havaalanı cumartesi gününe kadar kapalı kalacak. Tayland Hava Yolları'ndan yapılan açıklamada, Suvarnabhumi Havaalanı'nın cumartesi günü TSİ 13.00'e kadar kapalı kalacağı belirtildi. Açıklamada, kentin eski Don Muang Havaalanı'nın da yarın 13.00'e kadar kapatılacağı kaydedildi.

Tayland Başbakanı Somchai Wongsawat, iki havaalanında olağanüstü hal ilan etmişti.
Asya'nın en büyük havaalanlarından biri olan Suvarnabhumi Havaalanı'nda, yüzde 70'i turist olmak üzere günde yaklaşık 125 bin kişinin işlemi yapılıyor. Havaalanının kapatılması binlerce yolcunun yolda kalmasına neden olurken, bunun ülkenin karlı turizm endüstrisine büyük darbe vuracağına dikkat çekiliyor. Öte yandan, Tayland Kabinesi'nin, havaalanlarında düzeni sağlamak için ilan edilen olağanüstü hal uygulamasını kabul ettiği bildirildi. Bu arada Başbakan Somchai Wongsawat'ın TSİ 15.30'da ulusa sesleneceği belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler