Çelik'ten Şahin'e Öcalan sorusu

MHP Mersin Milletvekili Behiç Çelik, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'e Öcalan'la ilgili "Bırakın kavgayı, bombaları der, görüş değiştirirse belki savcılar bu yeni durum karşısında yeni bir değerlendirme yapar" sözünüzün özel bir anlamı mı var? Teröristbaşına af yasası mı düşünülüyor?" diye sordu.

Yayınlanma: 27.11.2008 - 11:54
Abone Ol google-news

MHP Mersin Milletvekili Behiç Çelik Meclis Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin’in İmralı’daki Abdullah Öcalan’la ilgili “Bırakın kavgayı, bombaları der, görüş değiştirirse belki savcılar bu yeni durum karşısında yeni bir değerlendirme yapar” şeklindeki sözlerini Meclis gündemine taşıdı.

Sözlerinin özel bir anlamı olup olmadığını soran Çelik, önergesinde şu sorulara yer verdi:

"-Teröristbaşına tanımak istediğiniz yeni hak ve imkanlar acaba AB makamlarına hükümetinizce verilmiş olan sözlerin yürürlüğe sokulmasının bir aşaması mıdır?

-Bu çağrının devamında 30 bin insanımızın katili, milli birliğimizin ve bütünlüğümüzün düşmanı bebek katili teröristbaşına bir af yasası mı düşünülmektedir?

-Türkiye’de kaç tane ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası hükümlüsü vardır? Diğer ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan hükümlülerin tutulduğu ‘tek kişilik odalar’ kaç metrekareliktir?

-Diğer normal hükümlülerin ortalama kaç metrekare yaşam alanı vardır?

-Saydığınız cezaevi koşulları diğer tüm ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan hükümlüler için de geçerli midir?"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler