'Yengeç'te ikinci perde: 20 gözaltı

İzmir'de daha önce bir hâkimin tutuklandığı rüşvet operasyonu kapsamında, aralarında 14 avukat, emniyet amiri ile eski sanayi ve ticaret il müdürünün de bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı.

Yayınlanma: 27.11.2008 - 11:58
Abone Ol google-news

İzmirde daha önce, Hâkim A.K’nin, çete reisi olduğu gerekçesiyle tutuklu yargılanan V.O.Çyi, tahliye etmesi karşılığı 350 bin YTL rüşvet aldığı iddia edilmişti. V.O.Çnin serbest bırakılmasının ardından başlatılan operasyonda, A.K. ile 8 avukatın da aralarında bulunduğu 16 kişi gözaltına alınmış, 7si tutuklanmıştı.

Özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Murat Gökün talimatıyla dün, Yengeç 2operasyonun ikinci aşaması da gerçekleştirildi. Çok sayıda eve düzenlenen baskınlarda, eski İzmir İl Sanayi ve Ticaret Müdürü F.G, daha önceki operasyonda tutuklanan hâkimin gözaltına alınıp serbest kalan kardeşi H.K, tutuklu hâkimin yeğeni avukat M.K, tutuklanan hâkimin avukatı Ş.B, hâkime rüşvet vererek serbest kalan çete lideri V.O.Çnin avukatı A.Ö.A, MHPden geçen dönem milletvekili adayı olan avukat T.Ü, MHP İzmir İl Başkan Yardımcısı avukat M.Ç, Karagümrük Çetesi elebaşları Nuri-Vedat Ergin kardeşlerin avukatı E.B, Titan saadet zinciri sanıklarının avukatı İ.B.E, diğer avukatlar M.B, Ö.D, S.A, M.Ü. ve adı açıklanmayan bir avukatla, Emekli Tuğgeneral İ.Enin İzmir Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesinde görevli emniyet amiri oğlu A.T.E. gözaltına alındı.

 

3 avukat aranıyor

3 avukatın da arandığı bildirilirken, gözaltına alınan zanlıların F tipi cezaevinde kalan çete liderleriyle görüşüp para karşılığı tahliye edilmeleri için pazarlık yaptıkları öne sürüldü. Bir yıl önce sanayi ve ticaret il müdürlüğü görevinden alınan F.Gnin, mahkûmlarla bağlantı kuran avukatlarla görüştüğü, rüşvet organizasyonunu yönettiği savlandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler