"Kararı halk verir, sandık var"

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın çarşaflı kadınlara rozet takmasına yönelik tartışmaların olmasının doğal olduğunu söyleyerek, "O tartışılıyor, o siyasi tartışmalardır ve epey de tartışılacak. Güzel olan şey tartışılabilmesidir. Siyasi işler hakkında kararı halk verir, sandık var" dedi.

Yayınlanma: 27.11.2008 - 12:15
Abone Ol google-news

DP Genel Başkanı Süleyman Soylu ve beraberindeki heyet ile 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’i evinde ziyaret etti.

Demirel, gazetecilerin, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın çarşaflı kadınlara rozet takmasına yönelik tartışmalarla ilgili sorularını yanıtladı.

 

"Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır"

Demirel, “Siyasetin dili değil de üslubu söz konusudur. Bu güzel dilin nüansları var ve nasıl kullanacağınız şartlara bağlı. Herkesin bir yoğurt yiyişi var” dedi. Siyasette kimsenin acımasının olmadığını ve hakarete varmayacak şekilde siyasetçilerin birbirini eleştirdiğini anlatan Demirel, siyasetçilerin eleştirmediği bir siyaset sisteminin tek partili rejim olduğunu vurguladı. Demirel, “Dün dündür, bugün de bugündür, doğrudur. Çünkü bugünkü şartlar ile dünkü şartlar birbirinden farklıdır. Eğer siz dünün geçtiğinin farkında değilseniz ve bugün hala dünde yaşıyorsanız gerilerde kalmışsınızdır. Onun için kendi kendinizi bugüne ayarlayacaksınız. Dünde yaşanmaz bugünde yaşayacaksınız. Yarının da imkanlarından yararlanacaksınız. Sadece slogan dün dündür, bugün bugündür, yarın da yarındır. Bugün ile yarın arasındaki fırsatlardan iyi yararlanacaksınız. Sayın Baykal bir siyasi partinin genel başkanıdır, kendisi hesabını kitabını, düşüncesine göre kendi gördüğü istikamette yapar. Onun için benim şu anda söyleyecek bir şeyim olmaz” dedi.

 

"Sandıkta saç dökülür saçın rengi görünür"

Demirel, gazetecilerin CHP’nin yeni açılımının tartışıldığını hatırlatması üzerine ise, “O tartışılıyor, o siyasi tartışmadır ve epey de tartışılacak. Güzel olan şey tartışılabilmesidir. Siyasi işler hakkında kararı halk verir sandık var” dedi.

Siyasetin de sadece sandıktan ibaret olmadığının altını çizen Demirel, ancak sandığın önemli bir netice ve bir özet olduğunu kaydetti. Demirel, “Onun için denir ki; saç kesilir, önüne dökülür herkes saçının rengini görür derler sandık açılınca. Bu sistem zaten halkın sağduyusuna ve yanılmayacağına yöneliktir. Herkes ne söyleyecekse söyleyecektir ve söylemelidir de. Ondan sonra halk hakemlik yapacak ve ülkenin istikametini belirleyecektir. Siyasi meseleler bugün tartışılır, yarın unutulur. Yarın başka bir şey tartışılır. Bu hayatiyettir” dedi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler