Online Gazetecilik Eğitim Programı'na 250 başvuru

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin (TGC) British Council ve BBC World Service Trust işbirliği ile başlattığı ücretsiz Online Gazetecilik Eğitim Programı'na yaygın ve yerel medyada çalışan 250 gazeteci başvurdu. Şu ana kadar programı 7 gazeteci tamamladı.

Yayınlanma: 27.11.2008 - 13:52
Abone Ol google-news

21 farklı ülkede ve dilde gazetecilerin eğitimine katkıda bulunan Online Gazetecilik Eğitim Programı kapsamında gazeteciler, internet ortamında 11 gazetecilik modülünden 8'ini tamamlayarak sertifika alabiliyor. Şu ana kadar programı 7 gazeteci tamamladı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nden (TGC) yapılan yazılı açıklamaya göre, Online Gazetecilik Eğitim Program'nda, BBC World Service Turst'in geliştirdiği bir veri tabanıyla içerik havuzu kullanılıyor.

Gelişen bilgisayar teknolojisi ve iletişim ağlarının sunduğu yeni olanak online eğitimde sistem, BBC World Trust tarafından geliştirilen ''i-learn'' adı verilen veri tabanı ile işliyor.

Bu veri tabanı, metin, ses, fotoğraf ve video parçacıkları ile erişime açılan çeşitli internet siteleri aracılığıyla kullanıcılara bilgi aktarmayı amaçlıyor.

Sistem, eğitime katılan öğrenci ile eğitimi yöneten moderatörün bilgisayar ağları üzerinden yazışmasına olanak veriyor. Eğitim sistemine kabul edilen öğrenci, kendisine sunulan içeriği okuyup, izleyerek, sonunda sunulan testleri yanıtlıyor. Geçerli not alması durumunda eğitimi tamamlıyor. Ücretsiz program, gazetecilik mesleğiyle ilgili bilgilerini güncellemek isteyen tüm gazetecilere açık bulunuyor.

Kursu tamamlayan gazetecilere, uluslararası eğitim sertifikası veriliyor. Online Eğitim Programı'na katılmak isteyen gazeteciler ''www.tgc.org.tr'' adresinden online eğitim ikonunu seçerek başvuruda bulunabiliyor. Başvuru formunu dolduran gazeteciye, moderatör bir hafta içinde başvurusuyla ilgili bilgi veriyor. Başvurusu kabul edilen gazetecilere sisteme girmelerini sağlayacak bir şifre gönderiliyor. Gazeteciler en az 8, en çok da 11 modülü tamamlama hakkına sahip oluyor.

Gazetecinin kursu, kayıt tarihinden itibaren en çok bir ay içinde tamamlaması öneriliyor. Bir ay sonunda teknik moderatör öğrenciye eğitimi tamamlaması konusunda bir mesaj gönderiyor. Sistem, öğrencilerin her bir modülün sonunda yaptıkları teste ilişkin puanlamayı otomatik olarak yapıyor. Öğrencilerin eğitimi tamamlamaları için her bir kurstan toplam puanın yüzde 60'ını almaları gerekiyor.

Eğitimi başarıyla tamamlayan öğrenciler için yüz yüze eğitim de planlanıyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon