"Davetiye üzüntü verici"

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Meclis Başkanı Köksal Toptan'ın kadın milletvekillerinin eşlerine yaptığı davetin DTP Van Milletvekili Fatma Kurtulan'ın eşi Salman Kurtulan'a da yapılmasını eleştirerek, "Üzüntü verici. Her yönü ile üzüntü verici. Bir Sayın milletvekilinin eşinin terörist olması ve Türkiye Cumhuriyeti'ne başkaldırı içinde olması üzüntü verici. Bunun Meclis bürosu tarafından dikkatlice takip edilmesi gerekirdi. Özensizlik üzüntü verici" diye konuştu.

Yayınlanma: 27.11.2008 - 14:31
Abone Ol google-news

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır Meclis’te düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Şandır bir soru üzerine Meclis Başkanı Köksal Toptan’ın dün kadın milletvekillerinin eşlerine verdiği davete ilişkin tartışmaları değerlendirdi. Şandır, "Üzüntü verici. Her yönü ile üzüntü verici... Bir Sayın milletvekilinin eşinin terörist olması ve Türkiye Cumhuriyeti'ne başkaldırı içinde olması üzüntü verici. Bunun Meclis bürosu tarafından dikkatlice takip edilmesi gerekirdi.Özensizlik üzüntü verici..." dedi.

Şandır, dün YSK Başkanı Muammer Aydın’ın yaptığı ve ‘seçmen sayısının 6 milyon kişi arttığı’ yönündeki açıklamalarının sorulması üzerine de "Seçimin sağlıklı yapılması, demokrasiye olan inancın olmazsa olmaz şartıdır. Ama maalesef, her yaşanan seçimde bu türlü olumsuzluklar ortaya çıkmaktadır. Yüksek Seçim Kurulu Başkanının bu olağan dışı seçmen sayısındaki artışı izah ederken ortaya koyduğu gerekçeler inandırıcı değil. Ümit ederim ki toplumu inandıracak ve seçim sonuçlarına güvensizlik yaratmayacak bir gerekçe ile su seçmen artışını izah ederler. Seçim sonucu meşruiyet noktasında çok sağlıklı olmalı, üzerine şaibe düşmemeli" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler